MENIU

Ședință crucială la sediul PSD după atacul lui Iohannis de săptămâna trecută! SURSE: Ciucă, păstrat de Ciolacu după rotativă, în viitorul Guvern

Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu / Foto: Inquam

Ședință crucială, luni dimineață, la sediul central al PSD. Social-democrații s-au reunit în prima ședință, după ce au fost atacați de președintele Klaus Iohannis. E scandal și cu privire la momentul în care șefia guvernului va ajunge la PSD. Între timp, șeful statului pune paie pe foc, și asta deoarece evită să spună dacă îl va numi premier pe președintele PSD Marcel Ciolacu. Surse politice au declarat pentru Realitatea PLUS că nu este exclus ca Nicolae Ciucă să rămână în guvern, după rocada din MAI. 

Sedința a durat aproximativ o oră și a avut loc la sediul PSD din Bulevardul Kiseleff. La eveniment au fost prezenți liderii partidului și mai mulți miniștrii social-democrați ai Coaliției de guvernare. Vorbim, practic, despre o nouă ședință la PSD cu aproximativ 3 luni înainte de rotativa din luna mai. 

Ședința a avut loc după declarațiile lui Klaus Iohannis de săptămâna trecută, care a lăsat să se înțeleagă că rămâne de văzut dacă îl va numi pe Marcel Ciolacu în funcția de premier.

De altfel, sunt voci care vorbesc despre o amânare a rocadei (Ciucă-Ciolacu - n.r.) la Palatul Victoria, având în vedere că în acea perioadă urmează să ajungă a doua tranșă din banii PNRR.

Dacă totuși se va respecta protocolul Coaliției, atunci este posibil ca Nicolae Ciucă să rămână în Guvern la rocadă, cel puțin așa susțin surse politice citate de Realitatea PLUS.

Potrivit surselor citate, Nicolae Ciucă ar putea conduce Ministerul Apărării, portofoliu pe care l-a mai deținut și în trecut, sau ar putea ocupa funcția de vicepremier în viitorul Guvern Cioalcu.

Marcel Ciolacu a afirmat, luni, la finalul ședinței din Kiseleff, că Nicolae Ciucă este cel mai îndreptăţit să răspundă la întrebarea dacă există posibilitatea ca actualul premier și lider al PNL să preia Ministerul Apărării, din luna mai, după rotaţia premierilor.

„Întrebaţi-l pe domnul premier. Cred că e cel mai îndreptăţit să vă răspundă”, a afirmat Ciolacu, la Parlament.

În prezent, portofoliul de la Apărare este deținut de social-democrați, prin intermediul lui Angel Tîlvăr. 

 

Mai multe articole despre:
psd sedinta psd rotativa iohannis ciolacu ciuca