MENIU

Klaus Iohannis, premiat în SUA. Ana Maria Păcuraru, față în față cu președintele țării: interviu EXCLUSIV - VIDEO

Klaus Iohannis, premiat în SUA. Ana Maria Păcuraru, singurul jurnalist român prezent la ceremonie: interviu EXCLUSIV cu președintele țării - VIDEO

Klaus Iohannis a fost premiat la Washington de Consiliul Atlantic! La evenimentul grandios a participat și jurnalistul Realitatea PLUS Ana Maria Păcuraru, care după ceremonie, i-a luat un interviu președintelui țării, imediat după ce și-a primit premiul. Astfel, trimisul special a avut acces la cele mai bine păzite secrete și vine cu transmisiuni maraton, oră de oră, din inima Washingtonului, în care ne oferă detalii din culisele călătoriei președintelui în America. 

"Sunt onorat să primesc acest premiu. Îl accept ca o recunoaștere a conducerii României, în ultimii 20 de ani, ca membru demn al NATO și partener și prieten al SUA.

Este responsabilitatea noastră comună și puteți conta pe capacitatea noastră de a o îndeplini. Pentru că Statele Unite nu au un aliat mai bun decât România", a declarat Iohannis.

La evenimentul grandios a participat și jurnalistul Realitatea PLUS Ana Maria Păcuraru. Trimisul special în Washington a vorbit cu Iohannis și a aflat în exclusivitate date din culisele negocierilor purtate la Casa Albă. Mai mult, Ana Maria Păcuraru i-a luat un interviu președintelui fix după ceremonie și a aflat cele mai bine păzite secrete.

"Arata ca s-a inteles rolul, rostul, importanta Romaniei, care a fost pana acum putin timp in blocul comunist si acum sunt exmeple graitoare despre felul in care o democratie transforma o societate", a mai spus presedintele.

Ana Maria Pacuraru: Domnule presedinte, in calitatea dvs de singurul lider european care a primit acest premiu, cat de increzator sunteti in sustinerea Americii la NATO?

Iohannis: Pe masura ce vom avea evolutii pe aceasta tema voi face declaratii publice. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ana Maria Alessandra Păcuraru Dobra (@ana.maria.pacuraru.dobra)

Înainte de gală, Klaus Iohannis a avut o întâlnire cu președintele american Joe Biden cu care a avut discuții importante despre șefia NATO.
Parteneriatul strategic dintre România și SUA, inițat în 1997, este un pilon esențial al politicii externe românești și un exemplu de cooperare transatlantică eficientă. Acesta se bazează pe cooperare politică și militară, economică și culturală. 

În domeniul politic și militar, România a devenit un aliat cheie al SUA în NATO, găzduind baze militare americane și participând la operațiuni internaționale. 

Economic vorbind, parteneriatul a stimulat schimburile comerciale și investițiile, cu un accent pe modernizarea economică și interoperabilitatea militară. 

Cultural, programele de schimb au promovat o înțelegere reciprocă profundă, consolidând legăturile interumane. 

De-a lungul timpului, parteneriatul a evoluat pentru a răspunde provocărilor globale, cum ar fi terorismul și securitatea cibernetică, subliniind angajamentul continuu al ambelor națiuni pentru o colaborare strânsă și eficientă.