MENIU

Florin Cîțu, atac la Marcel Ciolacu: „Guvernarea socialistă a împrumutat cei mai mulți bani DIN ISTORIA ROMÂNIEI”

Florin Cîțu, atac la Marcel Ciolacu: „Guvernarea socialistă a împrumutat cei mai mulți bani DIN ISTORIA ROMÂNIEI”

Este scandal uriaș între premieri pe banii românilor. Florin Cîțu îl acuză pe Marcel Ciolacu și guvernul său că au împrumutat România excesiv în ultimii doi ani. Fostul șef de la Palatul Victoria susține că depășirea pragului de 50% în cazul datoriei publice este urmarea măsurilor haotice luate de actualul executiv. 

Florin Cîțu îl provoacă pe Marcel Ciolacu la o dezbatere despre finanțele țării. Fostul șef liberal a declarat: "Tovarășe Ciolacu, guvernul pe care, dintr-o eroare istorică, îl conduci, spune că guvernarea socialistă a împrumutat cei mai mulți bani din istoria României.

Toate instituțiile statului spun că ai crescut inflația să ascunzi creșterea istorică a datoriei publice" a spus Florin Cîțu. 

„Ciolacu, rămâi un MITOMAN frustrat! Ai curaj să dezbatem public despre situația economică în guvernarea liberală vs. guvernarea socialistă? Nu ai. Dacă nu te ține șefu' de mână, ești praf.
Tovarășe Ciolacu, guvernul pe care, dintr-o eroare istorică, îl conduci, spune că guvernarea socialistă a împrumutat cei mai mulți bani DIN ISTORIA ROMÂNIEI.
Toate instituțiile statului spun că ai crescut inflația să ascunzi creșterea istorică a datoriei publice. Degeaba. În guvernarea socialistă România este singură țară unde datoria publică crește. Deși ai crescut prețurile ca să ai cea mai mare inflație din UE și cele mai mari dobânzi.
Și mai spun ceva TOATE instituțiile statului român. Guvernarea de dreapta este cea mai responsabilă cu banul public! Asta sigur doare. Dar trece. În curând ajungi și tu și socialiștii din jurul tău la lada de gunoi a istoriei.
În 2023, guvernare socialistă, împrumuturile statului român au ajuns la CEA MAI MARE valoare din istorie: 205 miliarde lei.
Guvernarea liberală din 2021 este SINGURA guvernare care a SCĂZUT împrumuturile statului român.
2020= an de pandemie statul împrumută 149 miliarde lei
2021= an de pandemie și totuși guvernarea liberală SCADE suma împrumutată cu 18 de miliarde lei la 131 miliarde lei
2022 = începe guvernarea socialistă și împrumuturile cresc cu 19 miliarde lei
2023 = guvernarea socialistă continuă și împrumuturile cresc cu 55 de miliarde lei (!!!)
Doar o guvernare de dreapta poate stopa îndatorarea statului român. Am arătat asta în 2021, o putem face din nou.
P.S. Au trecut deja 2 ani și jumătate și până acum conducerea actuală și restrânsă a PNL nu a avut nicio poziție oficială referitor la atacurile mizerabile și mincinoase ale lui Ciolacu la guvernarea liberală din 2020-2021. Guvernare care a tăiat taxele introduse de PSD, a aprobat PNRR, a aprobat Anghel Saligny etc. E ok. Românii știu cine ce a făcut și în curând ne vor spune ei ce cred despre guvernarea liberală vs guvernarea socialistă. Check, please!”, a fost mesajul lui Florin Cîțu.

Marcel Ciolacu anunță dezastrul: datoria publică va ajunge la 48 - 49% din PIB în acest an

În cadrul unei conferințe de presă la Buzău, miercuri, premierul Marcel Ciolacu, a declarat că datoria publică va atinge un nivel de 48-49% din PIB în acest an.  În același timp, premierul a subliniat faptul că în prezent se înregistrează cel mai mare procent din PIB alocat investițiilor din istoria țării.

Mai multe articole despre:
florin citu marcel ciolacu datorie