MENIU

Secuii acuzați de terorism, ELIBERAȚI condiționat de Tribunalul Brașov. Cum de s-a ajuns la această DECIZIE

Drapelul secuiesc

Cei 2 secui condamnați în urmă cu 3 ani, pentru terorism, vor fi eliberați condiționat. Decizia a fost luata de judecatorii de la Tribunalul Brașov. Cei doi extremisti maghiari plănuiau să detoneze bombe artizanale în 2015, in timpul unei parade militare de 1 Decembrie, la Târgu Secuiesc. 

Pedeapsa aplicată celor doi tineri secui din Transilvania urmează să expire în următoarele 6 luni. Cei 2 activiști din Transilvania au fost condamnați de către Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) la câte 5 ani închisoare cu executare, totul după ce procurorii DIICOT au intrat pe fir și au interceptat convorbirile dintre cei doi. 

În urma descinderilor, au descoperit mai multe petarde într-una dintre locuințe. Procurorii au considerat astfel că cei 2 ar fi plănuit să detoneze o bombă artizanală la parada militară care a avut loc în Piața centrală din Târgul Secuiesc de 1 Decembrie 2015, mai exact chiar de Ziua Națională a României. 

Încă din primul moment, opinia publică maghiară de la acea vreme a considerat că cei doi sunt victimele unui proces politic înscenat. 

După arestarea lor, în Târgul Secuiesc au avut loc ample proteste politice care au durat chiar și mai multe săptămâni. În urma condamnării definitive, aceștia au apelat de mai multe ori la căi extraordinare de atac, însă toate cererile lor au fost respinse. 

Mai multe articole despre:
secui terorism targu secuiesc instanta