MENIU

Secretul lui Einstein care te ajută să ieși din orice situație

Secretul lui Einstein care te ajută să ieși din orice situație

Viața fiecăruia dintre noi este presărată cu obstacole care ne cizelează, întăresc și ne dezvoltă gândirea analitică. Un lucru este clar, avem de învățat din fiecare situație dificilă.

Tocmai de aceea, înainte să încercăm să găsim soluția, trebuie să facem un pas înapoi și să analizăm imaginea de ansamblu. Deoarece, așa cum spunea savantul Albert Einstein, ”înțelegerea problemei este crucială pentru soluționarea ei”. De altfel, acesta era motto-ul marelui om de știință pentru care nici un mister părea de nepătruns.

Unica.ro câteva dintre principiile rețetei lui Einstein de a rezolva situațiile dificile:

Redefinește problema

Atunci când te confrunți cu o situație care pare fără ieșire, poate ar fi cazul să privești și din alte unghiuri problema. De exemplu, dacă ai în subordonare un departament și dorești să îmbunătățești activitatea și performanțele dacă vei formula următoarea rugăminte: ”Aș vrea să îmi propuneți idei prin care să creștem productivitatea”, este posibil să dai piept cu un dezinteres total. În schimb, dacă îți rogi oamenii să găsească soluții prin care munca lor să devină mai ușoară, este posibil să primești propunerile pe care le așteptai.

Fă pași mici

Porblemele mari se rezolvă cu pași mici. Încearcă să analizezi toate opțiunile, variantele… Poți chiar cere și păreri. Astfel, vei avea cât mai multe soluții care te vor ajuta să iei decizia corectă.

Mai multe articole despre:
einstein strategii strategii comunicare