MENIU

Secretul care face friptura mai fragedă. Fă asta de fiecare dată când gătești

Chiar dacă se gătește ușor, friptura are secretele sale. Iată ce să faci dacă vrei ca preparatul să fie întocmai precum cel de la restaurant.

Friptură de porc

Marinează carnea de porc înainte de preparare. Nu numai că va ajuta la frăgezire, dar prin marinare vei putea să-i oferi o gamă largă de arome. Uleiul de măsline, usturoiul, sosul de soia sau ghimbirul oferă o aromă deosebită fripturii de porc. Amestecă ingredientele, așază carnea de porc într-o pungă rezistentă resigilabilă și toarnă peste ea amestecul obținut. Lasă carnea la frigider timp de patru ore sau peste noapte.

Friptură de vită

Folosește bucăți de carne pentru friptură de grosime medie. Presară bucățile de carne cu multă sare de mare grunjoasă, pe ambele părți. Lasă carnea să stea astfel timp de o oră, la temperatura camerei, apoi clătește-o cu apă rece și usuc-o foarte bine cu șervețele de bucătărie. Pune o tigaie din fontă pe foc și las-o să se încingă bine. Când s-a încins, pune puțin ulei și adaugă bucățile de carne. Lasă carnea timp de trei minute pentru fiecare parte. Întoarce-o o singură dată. Scoate carnea din tigaie și las-o pe farfurie câteva minute, timp în care își va dezvolta mai bine aroma.

Friptură de pui

Secretul este să lași carnea la temperatura camerei înainte de a o găti, conform eva.ro. 

Mai multe articole despre:
friptură reţetă friptură reteta carne