MENIU

Secretele intime ale familiei Ceauşescu. De ce i se spunea Elenei Ceauşescu "Păsărica"

Despre familia Ceauşescu s-au tot scris sute de pagini ce au fost îndreptate către cei care au scăpat de dictatura lor, iar astfel au ieşit la iveală detalii picante din spatele uşilor cuplului dictatorial.

Cu toate acestea, se cunosc foarte puţine lucruri din viaţa intimă a cuplului Ceauşescu. Câteva au fost, însă, divulgate de cei care i-au slujit cândva.

Se pare că tovarăşa avea propriile fantezii pe care nu reuşea să şi le ţină deloc în frâu deloc. Înainte să se căsătorească cu Nicolae, Elena, pe numele său real Lenuţa Petrescu, fusese iubita fratelui acestuia, Marin. Povestea lor s-a terminat rapid, odată cu plecarea acestuia în armată. Pe vremea aceea, Elena Ceauşescu avea porecla “Păsărică“, deoarece nu obişnuia să poarte lenjerie intimă şi îşi spiona colegii de partid, în dormitoarele lor.

Doamna Ceauşescu nu s-a potolit nici după ce a devenit soţie cu acte în regulă. O idilă s-a înfiripat între ea şi medicul familiei, Abraham Schechter. Pe lista celor care i-au picat cu tronc tovarăşei se numără şi unchiul lui Ion Iliescu, Eftimie Iliescu.

Sursă: www.evz.ro