MENIU

Se testează un nou tratament pentru Alzheimer. Primele rezultate sunt optimiste

<p>Legătura dintre glicemia mare şi Alzheimer. Ce au descoperit cercetătorii americani?</p>

Cercetătorii au testat pe animale un nou tratament pentru Alzheimer. Rezultatele obţinute de aceştia sunt extrem de optimiste.

Astfel, blocarea anumitor celule ale sistemului imunitar care distrug arginina din creier, un nutrient esențial al acestuia, a oprit formarea de plăci de proteine caracteristică bolii Alzheimer, potrivit unui studiu american efectuat pe șoareci de laborator, ale cărui rezultate au fost publicate marți în revista Journal of Neuroscience, scrie Agerpres.

Având în vedere că distrugerea argininei este atât de importantă în mecanismul bolii, această cercetare relevă că ar putea fi posibilă blocarea acestei patologii, a afirmat dr. Carol Colton, profesor de neurologie la Universitatea Duke din Carolina de Nord, unul dintre principalii autori ai lucrării.

Pentru această cercetare, oamenii de știință au folosit șoareci modificați genetic astfel încât sistemul lor imunitar să fie cât mai asemănător cu cel uman.

Prin studierea anomaliilor sistemului imunitar pe întreaga durată de viață a acestor șoareci, s-a descoperit că anumite celule cheie ale sistemului imunitar din creier și măduva spinării, numite microgliocite — primele care răspund unei infecții — au început să se dividă și să se modifice timpuriu în boala Alzheimer la aceste animale.

Mai multe articole despre:
tratament rezultate studiu Alzheimer