MENIU

Se strânge lațul în jurul Ursulei Von Der Leyen. Șefa CE, somată să vorbească despre "înțelegerile" privind vaccinul anti-covid Pfizer

Continuă scandalul uriaș referitor la legătura dintre șefa Comisiei Europene și șeful companiei Pfizer. Încă un om cheie din UE o somează pe Ursula Von Der Leyen să spună adevărul.

Tăcerea președitei Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen privind înțelegerile pe care le-a avut cu șeful companiei Pfizer și care au dus la încheierea celui mai costisitor contract privind achiziționarea de vaccinuri la nivelul Uniunii Europene alimentează și mai mult suspiciunile, spune Avocatul European al Poporului făcând referire la două lucruri.

În primul rând ancheta deschisă de Parchetul European și mai apoi anunțul comisiei Covid că intenționează să deruleze mai multe audieri pe această temă.

O investigație se derulează în prezent cu privire la deja vestitul schimb de SMS-uri dintre Ursula von Der Leyen și șeful Pfizer pentru că, în momentul în care s-a făcut referire la el, Von Der Leyen nu a vrut sub nici o formă să îl publice și să anunțe ce anume a discutat cu șeful celei mai lmari companii de vaccinuri din lume.  

Ursula Von der Leyen, în banca acuzațiilor

Avocatul Europen al Poporului nu este singurul care a pus lupa pe președinte Comisiei Europene. Vestita publicație New York Times a acționat în instanță Comisia Europeană întrucât executivul comunitar nu a prezentat mesaje text între președintele acestuia, Ursula von der Leyen, și CEO-ul Pfizer, Albert Bourla. Mesajele care ar putea conține informații importante despre achizițiile de vaccinuri antiCovid, în valoare de miliarde de euro, pe care Uniunea Europeană le-a achiziționat în timpul pandemiei.

Comisia Europeană are obligația de a prezenta mesajele dintre Ursula von der Leyen și directorul executiv al companiei farmaceutice Pfizer, Albert Bourla, susține New York Times, în acțiunea pe care a înaintat-o la Curtea Europeană de Justiție.

Cazul a fost depus pe 25 ianuarie și a fost publicat luni în registrul public al Curții Europene de Justiție, dar momentan nu sunt disponibile informații detaliate online.