MENIU

Se schimbă legea prin care străinii pot cumpăra teren în România

<p>Seceta pune &icirc;n pericol culturile de primăvară</p>

Se schimbă legea prin care străinii pot cumpăra teren în România

La mai puţin de un an de la intrarea în vigoare a legii care reglementează tranzacţiile cu terenuri agricole pe persoană fizică, două proiecte de acte normative sunt pe cale să modifice modul în care străinii cumpără teren în România.

Între timp, mii de proprietari nu pot beneficia de propriile terenuri, potrivit Economica.net. Pe masa parlamentarilor există în momentul de faţă două proiecte de acte normative prin care se doreşte să se aducă modificări la controversata Lege care permite cetăţenilor străini persoane fizice să cumpere teren agricol în România (Legea 17/2014).

Senatorii vor să introducă în lege principiul reciprocităţii, astfel încât un cetăţean al unei ţări să aibă aceleaşi drepturi privind achiziţionarea de terenuri, pe care le are şi cetăţeanul român în ţara respectivă.

În urma studierii prevederilor din legislaţia ţărilor membre ale UE referitoare la vânzarea terenurilor agricole către cetăţeni străini, s-au constatat o serie de condiţii impuse de acestea în cazul în care un cetăţean străin doreşte să achiziţioneze teren în ţara respectivă, condiţii ce nu se regăsesc în legislaţia din România, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Mai multe articole despre:
agricultură terenuri străini