MENIU

Se mai închide un ziar în varianta tipărită. Va rămâne în mediul online

Ziarul Ring va publica ultimul număr tipărit, vineri, urmând să funcţioneze doar prin site-ul dedicat, cu o redacţie formată din aproximativ 20 de persoane, după ce în jur de 10 - 15 de persoane din zona de producţie şi distribuţie vor părăsi echipa, potrivit declaraţiilor redactorului-şef al publicaţiei, Andrei David, pentru Pagina de media.

„Ne vom concentra pe divizia online. Momentan, avem site-ul ziarulring.ro, dar intenţionăm să ne dezvoltăm şi pe alte nişe. În mare măsură, echipa editorială va rămâne aceeaşi. Evident că o parte din oameni, cei care aveau legătură directă cu ediţie tipărită - distribuţie, producţie - nu-şi vor mai găsi locul în echipă”, a spus Andrei David, citat de News.ro.

Despre motivele dispariţiei din print, redactorul-şef al Ziarului Ring a spus că este o reacţie firească de adaptare la piaţă.

”Este o reacţie firească de adaptare la piaţă. Ediţia tipărită nu ne aducea plus valoare la nivelul pe care ni-l doream şi ne limita la Bucureşti. Oricum, toată lumea se duce pe online, nu suntem noi nici primii, nici ultimii. Ce este important: nu este un sfârşit, nu i-am pus cruce, doar un hashtag”, a explicat Andrei David.

Pe site, echipa Ziarului Ring se va concentra pe ştiri şi o abordare rapidă a informaţiei.

”Va trebui să ne obişnuim. Până acum, site-ul a fost oglinda ediţiei tipărite. Evident că vom avea o altă abordare şi o altă scriitură şi ne vom concentra pe un mesaj concentrat pe news, pe o abordare rapidă a informaţiei. Este o transformare din care cred că vom avea de câştigat”, a spus redactorul-şef.

Ziarul Ring, controlat de fraţii Robert şi Ionuţ Negoiţă, a fost lansat în 21 aprilie 2008, ca o publicaţie gratuită pentru Bucureşti. Ultima ediţie, ce va fi publicată vineri, va avea numărul 2031. 

 

Mai multe articole despre:
online distribuţie ziarul ring echipa editoriala