MENIU

Veste devastatoare pentru pensionari, înainte de Paşte! Ce le-a transmis Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a lămurit incertitudinea legată de plata anticipată a pensiilor înainte de Paște 2018. O decizie în acest sens era așteptată după ședința de Guvern de joia trecută, însă acest lucru nu s-a întâmplat. 

Virorica Dăncilă a confirmat că pensiile NU VOR FI PLĂTITE ANTICIPAT, din mai multe motive. Unul ar fi acela că s-ar crea astfel un gol prea mare până la următoarele pensii, cele din mari. Al doilea ar fi că pensionarii abia au încasat banii pe martie, aşa că au cu ce să-şi facă cumpărături de sărbători. În al treilea rând, a recunoscut şefa guvernului, ar fi un efort financiar mult prea mare pentru a achita anticipat atât salariile bugetarilor, cât şi pensiile.  

Pensiile vin şi înainte de Paşte. Iată cine primeşte banii în avans

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, afirmă că pensionarii de la Interne îşi vor primi drepturile cuvenite înainte de sărbătorile de Paşte.

VESTE BOMBĂ despre Simona Halep. SUMA E URIAȘĂ

Lovitură în televiziune. Au dat-o afară de la X Factor

Ministrul precizează că în ultima perioadă a primit mai multe mesaje de la foste cadre active ale Ministerului Afacerilor Interne în care se reclamă faptul că taloanele de pensie aferente lunilor ianuarie, februarie şi martie ale anului în curs încă nu au fost primite.

"După cum ştiţi, numărul de pensionări din ultimul an a fost mult mai mare faţă de cel obişnuit, lucru care a dus la o schimbare majoră în ceea ce priveşte procedura de distribuire a taloanelor de pensie în acest prim trimestru din 2018. Dacă anul trecut s-a procedat, în condiţiile legii, la achiziţia directă a serviciilor de imprimare şi împachetare a plicurilor, în 2018 a fost necesară conform legislaţiei in vigoare, o altă procedură de achiziţie a acestor servicii, din cauza numărului considerabil mai mare de pensionari. Această licitaţie a fost realizată în luna ianuarie, imediat după alocarea bugetară", menţionează ministrul de Interne.

Ea adaugă că firma declarată câştigătoare a licitaţiei organizată de către Casa de Pensii MAI "a trimis toate taloanele la Poşta Română în vederea distribuirii lor către titulari".

"Aşadar, în prezent, depinde de Poşta Română cât de repede vor fi distribuite taloanele! Ministerul Afacerilor Interne ţine legătura cu Poşta şi cu firma câştigătoare a licitaţiei ca totul să se urgenteze. De asemenea, este important de precizat că în toată această perioadă Casa de Pensii MAI a eliberat şi eliberează în continuare adeverinţe la solicitarea pensionarilor", mai spune Carmen Dan.