MENIU

Dosar penal pe numele fostului șef al Transelectrica, care și-a falsificat diploma

Astăzi, deputatul PNL Virgil Popescu, vicepreședintele Comisiei de Industrii, i-a cerut demisia ministrului Economiei, Niculae Bădălău, să îl demită pe șeful companiei Transelectrica, care și-a falsificat diplomei.

Președintele Transelectrica, Marius Dănuț Carașol, este acuzat că și-a falsificat diploma și CV-ul, spunând că a absolvit Facultatea de Electrotehnică din cadrul Universității Politehnica București.

Conform unor surse, pe numele acestuia s-a deschis un dosar penal.

Președintele Transelectrica, Marius Dănuț Carașol, a fost revocat în această dimineață atât din funcția de președinte al companiei, cât și din poziția de membru al directoratului Transelectrica, au declarat pentru Edupedu.ro surse apropiate ședinței.

Citește și: EXCLUSIV realitatea.net | Reacție OFICIALĂ despre cazul Carașol. Anunțul care îl îngroapă definitiv

Decizia a fost luată de către Consiliul de Supraveghere al companiei. Forul de conducere s-a reunit joi dimineață, după ce Edupedu.ro a dezvăluit că Marius Dănuț Carașol și-a falsificat CV-ul, spunând că a absolvit Facultatea de Electrotehnică din cadrul Universității Politehnica București. Universitatea a răspuns însă, pentru Edupedu.ro, că directorul Transelectrica “a fost student al UPB, dar nu a finalizat studiile”.

Conform surselor Realitatea TV, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție s-a autosesizat în acest caz.

Ministerul Economiei și Transelectrica au anunțat oficial revocarea lui Marius Carașol din funcțiile de conducere a gigantului energetic. “Având în vedere informațiile difuzate în presă în ultimele 24 de ore, referitoare la autenticitatea studiilor președintelui Directoratului CNTEE Transelectrica SA, Consiliul de Supraveghere al Companiei a decis revocarea domnului Marius-Dănuț Carașol din calitatea de membru al Directoratului, respectiv președinte al Directoratului”, anunță Transelectrica, într-un comunicat remis Edupedu.ro.

Președintele Consiliului de Supraveghere Transelectrica, Mircea Coșea, a declarat la Digi 24 că forul de conducere al Transelectrica i-a cerut lui Carașol să aducă o dovadă de la Politehnică în sprijinul afirmațiilor sale că diploma este reală, însă acesta „a disparut”. „Astăzi am convocat din nou o ședință, pentru că riscam niște efecte economice negative. Am hotărât revocarea în absența dânsului. Este revocat din funcția de presedinte al grupului managerial si am numit un alt membru in loc, pe Claudia Anastase”, a declarat Coșea.

În această dimineață, Virgil Popescu a declarat că este foarte grav că ieri a avut loc Consiliul de supraveghere al Transelectrica și cu toate ca știau că există acestă problemă nu au luat nicio măsură!

”Îi solicit ministrului Economiei Niculae Bădălău să îl demită, de urgență, pe Marius Dănuț Carașol de la conducerea Transelectrica! Acest impostor trebuie să fie demis! Și nu doar asta! Cei vinovați să fie sancționați!

Cum este posibil să se întâmple așa ceva? Totodată, mi se pare foarte grav că ieri a avut loc Consiliul de supraveghere al Transelectrica și cu toate ca știau că există acestă problemă nu au luat nicio măsura! Ascundeți ceva, domnilor? Vă are cu ceva la mână această persoană?”, a scris deputatul liberal pe Facebook.

Universitatea Politehnica din București a confirmat pentru Edupedu.ro că “Persoana menționată de dumneavoastră în solicitarea transmisă a fost student al UPB, dar nu a finalizat studiile”.

Contactat și întrebat de Edupedu.ro dacă a absolvit Politehnica din București, așa cum scrie în CV-ul public, Marius Dănuț Carașol a răspuns: “Nu pot să vorbesc, mulțumesc mult”.

Mai multe articole despre:
null