MENIU

ŞCOALĂ PE BANI

Liceele private fac înscrieri până pe 15 septembrie

Liceele private nu duc lipsă de clienţi deoarece sunt mulţi cei care nu au prins un loc la un liceu de stat. Patru ani de cursuri la aceste şcoli costă chiar şi opt mii de euro, dar condiţiile oferite fac toţi banii.

În Bucureşti, există 14 licee private care, spre deosebire de cele de stat, asigură transport gratuit de acasă la şcoală şi tabere gratuite la sfârşit de an şcolar. Unele licee private dau săptămânal părinţilor informaţii prin sms despre situaţia şcolară a copiilor. Părinţii copiilor care se înscriu la licee private cred că efortul financiar pe care îl fac merită.

Viitorii liceeni se pot înscrie până pe 15 septembrie, data la care începe noul an şcolar. La înscriere, părinţii trebuie să plătească o taxă care nu depăşeşte 500 de mii de lei vechi, dar trebuie să achite şi o parte din taxa anuală de studiu. În schimbul banilor, profesorii promit condiţii superioare de învăţământ.

Dascălii "particulari" spun că mulţi dintre elevii care vin la liceele private nu au intrat la o şcoală de stat sau au o situaţie şcolară precară. "E greu pentru că la noi, în general, copiii nu sunt numai cu medii de 9 şi 10, sunt copii care vin cu un nivel destul de scăzut de pregătire şi noi trebuie să facem ca aceşti copii să crească în educare", a declarat Elena Pascu, directorul unui liceu privat.

La liceele private cu taxe mari nu se înghesuie prea mulţi elevi, dar la cele care au taxe rezonabile s-au ocupat aproape toate locurile.
Mai multe articole despre:
elevi admitere