MENIU

Școală EVACUATĂ, în București! Mai mulți elevi au ajuns la spital, acuzând dureri de cap după dezinsecție

Școală EVACUATĂ, în București! Elevii acuză dureri de cap, din cauza unui GAZ TOXIC, după dezinsecție

Școala Generala nr. 133, din sectorul 4 al Capitalei, a fost evacuată, după ce mai mulți elevi au acuzat dureri de cap. Mai mulți copii au ajuns la spital marţi, potrivit unei informări a Ministerului Sănătăţii, după ce mai mulţi elevi au acuzat un disconfort respirator în urma procedurilor de igienizare efectuate în unitatea de învăţământ, care de altfel a şi fost evacuată.

UPDATE Cursurile de la Şcoala 133 din Capitală, de unde 23 de elevi au ajuns la spital cu dureri de cap, au fost suspendate pentru 72 de ore, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

La rândul lor, reprezentanţii Primăriei Sectorului 4 au precizat că dezinfecţia a fost făcută de Societatea Dezinfecţie şi Deratizare SRL, cu substanţele BIONET A15 şi INSEKTUM, ambele omologate.

”Urmarea  primelor verificări, inspectorii DSPMB au luat ca primă măsură închiderea operativă a unităţii de învăţământ pe o durată de 72 ore. Controlul DSPMB continuă, un raport va fi prezentat ministrului Sănătăţii”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

UPDATE 23 de copii au fost evaluaţi medical după ce au reclamat usturimi ale ochilor, nasului, gâtului şi dureri de cap, iar 18 dintre ei au fost transportaţi la spitale din Capitală. ISU Bucureşti-Ilfov precizează că măsurătorile făcute nu au indicat depăşiri ale pragurilor de alarmare

UPDATE Bogdan Toma, de la ISU București a declarat că 15 copii au fost transportați la spitale. Două persoane la Marie Curie, 13 la Grigore Alexandrescu și că aceștia prezentau stări de rau, adică dureri de cap, senzații de vomă.

"Echipajul ISU a fost trimis la școală încă de la momentul primirii apelului, au efectuat măsurători în toate încăperile unității de învățământ, nu au fost depășite pragurile normale ale substanțelor din atmsoferă. Au fost evacuate aproximativ 500 de persoane, atât copii, cât și cadre didactice", a declarat Bogdan Toma.

Cei de la ISU spune că, cel puți decoamdată, spațiul interior al școlii încă nu este sigur.  "Se mai analizează, echipajul este încă aici. Se mai efectuează măsurători și sperăm ca rezultatul să fie același, astfel încât cursurile să fie reluate.

Știrea Inițială. Alertă la Școala 133, din sectorul 4! Mai multi elevi au acuzat dureri de cap și au semnalat o stare generală de disconfort, după efectuarea unei dezinfecții. O elevă de 14 ani a fost transporată de urgență la spital. Alți 14 elevi sunt supuși unor investigații.

Anterior, marți dimineața, școala fusese igienizată, ca urmare a apariției câtorva cazuri de gripă.

Potrivit ISMB, elevii evacuați erau în clasa a VIII-a. 

Pe de altă parte, măsura de a nu permite accesul elevilor sau personalului în școală timp de 24 de ore de la dezinfectare nu a fost prevăzută în procesul-verbal realizat după efectuarea dezinfectării, mai precizează sursa citată.

Nouă copii de la Şcoala 133 din Bucureşti au ajuns la spital marţi, potrivit unei informări a Ministerului Sănătăţii, după ce mai mulţi elevi au acuzat un disconfort respirator în urma procedurilor de igienizare efectuate în unitatea de învăţământ, care de altfel a şi fost evacuată.

Dintre aceştia, şapte au ajuns la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu", iar doi - la Spitalul "Marie Curie".

În total, 24 de elevi au fost examinaţi la cabinetul şcolar.

Urmare a situaţiei înregistrate la Şcoala 133, menţionăm că DSP Bucureşti a trimis la faţa locului o echipă de inspectori sanitari pentru a demara o verificare. De asemenea, DSP Bucureşti a contactat managerii spitalelor de copii - Spitalul Clinic "Grigore Alexandrescu" şi Spitalul "Marie Curie" pentru acordarea asistenţei medicale de specialitate", precizează MS.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti - Ilfov, la Şcoala 133 a fost şi un echipaj CBRN (apărare chimică, biologică, radiologică şi nucleară), care a constatat în urma măsurătorilor că nu au fost depăşite pragurile de alarmare.