MENIU

Schimbări pe centura Capitalei: pasaje în zonele aglomerate

Schimbări pe centura Capitalei: pasaje în zonele aglomerate

Noile proiecte au fost anunţate pe o reţea de socializare de consilierul premierului pe probleme de infrastructură, Cătălin Drulă. Un nou pasaj subteran ar putea fi construit pe Centura de Nord a Capitalei, la intersecţia cu DN1. Pasajul de la Domneşti este însă înainte cu câţiva paşi, iar de curând a fost desemnat şi câştigătorul licitaţiei.

Coşmarul şoferilor care traversează zilnic centura Capitalei spre diverse zone ale oraşului ar putea lua sfârşit. Chiar dacă lucrările proiectelor durează, uneori, ani în şir, la final, conducătorii auto care tranzitează Bucureştiul au de câştigat. Astfel, mai scapă de aglomeraţia în care stau prinşi şi zeci de minute în şir. Un nou proiect ce ar putea veni în ajutorul şoferilor a fost anunţat de consilierul premierului pe probleme de infrastructură pe pagina sa de Facebook. El susţine că deja se poartă discuţii pentru demararea lucrărilor unui pasaj subteran la intersecţia dintre centura Capitalei şi DN1. “Se poartă discuţii pentru lansarea unui nou proiect, un pasaj subteran într-o zonă critică a centurii unde se formează cozi kilometrice, intersecţia centură/DN1 de sub pasajul de la Otopeni”, a anunţat consilierul premierului. Astfel, pasajul ar trebui să fie construit pe Şoseaua de Centură, pe sub podul de la Otopeni, şi va avea rolul de a separa traficul. Planul noului pasaj este deocamdată doar la stadiul de propunere, iar pentru a fi pus în aplicare trebuie explorată fezabilitatea tehnică a zonei, dar şi cea financiară.

Ceva mai avansat, însă tot pe hârtie, se află proiectul pasajului de la Domneşti, tot de pe Şoseaua de Centură. Consilierul lui Cioloş a oferit, tot pe Facebook, ultimele informaţii despre acesta şi susţine că deja a fost desemnat câştigătorul licitaţiei. “Pe româneşte: s-a desemnat câştigătorul licitaţiei. De acum curge timpul, tic-tac, pentru semnarea contractului. Să sperăm că nu se mai depun contestaţii, asta e esenţial. Contractul fiind de tip proiectare+execuţie, avem următoarele termene contractuale: cel de proiectare - trei luni şi cel de execuţie, 24 de luni. E vorba de o lucrare complexă. Aşa cum spuneam, nu termenul e cel mai important, ci să fie respectat!”, a explicat consilierul despre pasajul de la Domneşti, potrivit ziarulring.ro.

Mai multe articole despre:
soferi centură trafic şoseaua de centură