MENIU

Schimbarea majoră anunţată de Pepsi: o băutură celebră nu va mai fi la fel

<p>Pepsi</p>

Compania Pepsi a decis să facă o schimbare majoră, modificând una dintre cele mai celebre băuturi. Pepsi Diet nu va mai fi îndulcit cu aspartam, noile băuturi răcoritoare fiind livrate magazinelor din luna august.

În ciuda faptului că Direcția pentru Alimentație Publică (FDA) americană susţine că aspartamul nu este periculos, compania a avut probleme în a-şi convinge clienţii că băutura dietetică nu este periculoasă pentru sănătate. Diet Pepsi va fi îndulcit cu un alt îndulcitor artificial, un amestec din sucraloză (E 955) şi acelsulfam de potasiu, scrie USA Today.

Decizia companiei vine pe fundalul scăderilor vânzărilor din pricina temerilor consumatorilor că aspartamul ar fi periculos pentru sănătate. "Se întâmplă de ceva timp, iar volumul scăderilor a fost din ce în ce mai mare în ultimii doi ani", a explicat directorul executiv al pepsi, Seth Kaufman.

Coca Cola nu are planuri de a schimba îndulcitorul, susţine compania într-o declaraţie de presă, în timp ce şeful Coca Cola, Muhtar Kent, susţine că, citat de CNBC, că "nu se află aici pentru a apăra aspartamul, dar că este unul dintre cele mai cercetate ingrediente din lume şi este sigur".

Numeroase teorii susţin că aspartamul poate cauza o multitudine de afecţiuni, inclusiv cancer sau creştere în greutate. Direcția pentru Alimentație Publică (FDA) susţine că este un ingredient sigur în cantităţile consumate de americani.