MENIU

Schimbare MAJORĂ pe piaţa muncii. OMV Petrom NU mai e cel mai mare angajator privat din România

<p>OMV &icirc;şi caută un nou şef</p>

Schimbarea ISTORICĂ pe piaţa forţei de muncă din România: în timp ce OMV Petrom, cel mai mare angajator privat mulţi ani încoace, a continuat să îşi reducă numărul de angajaţi, o mare companie din retail a venit puternic din urmă.

Retailerul alimentar Kaufland a depăşit pentru prima dată efectivul de personal al OMV Petrom, devenind compania privată cu cel mai mare număr de salariaţi din România, scrie Ziarul Financiar.

La finalul lunii septembrie a acestui an Kaufland a înregistrat un număr de 20.386 de salariaţi activi, în timp ce OMV Petrom SA a raportat 17.799 de angajaţi.

„Dacă această situaţie s-ar fi întâmplat acum cinci ani, ar fi trebuit să fim bucuroşi, pentru că teoria economică de la acea vreme spunea că dezvoltarea sectorului terţiar, din care face parte şi comer­ţul, este un indicator al modernizării economiei şi al apro­pierii de situaţia din Occi­dent. În prezent însă, tendinţa este inversă: dezindustrializarea şi delocalizarea sunt foarte criticate, statele dezvoltate susţin că trebuie să existe producţie în ţară, care să aducă o valoare adău­gată mare în economie. De aceea cred că, din acest punct de vedere, suntem anacronici", a explicat profesorul universitar Mircea Coşea.

Mai multe articole despre:
piaţa muncii angajări angajatori