MENIU

SCENARIU HALUCINANT într-un spital din România. O pacientă susţine că MEDICUL A TORTURAT-O

Acuzaţii de tortură într-un spital din România

Pe fondul neînţelegerii dintre medicii spitalului "Anton Cincu" din Tecuci, la Direcţia de Sănătate Publică Galaţi au ajuns sesizări privind moartea a doi bebeluşi precum şi torturarea unei paciente.

Sub protecţia anonimatului, un cadru medical din cadrul Spitalului "Anton Cincu" din Tecuci a susţinut, prin intermediul mai multor canale de presă, că doi bebeluşi ar fi murit în spital, din cauza faptului că medicul Mohamed Asaad, şeful secţiei de ginecologie a respectivului spital, nu ar fi ştiut să intervină la timp, scrie viata-libera.ro. Pe de altă parte, doctorul Asaad a declarat că respectivii bebeluşi ar fi avut probleme fiziologice incompatibile cu viaţa.

"Din punctul meu de vedere, acest gen de cazuri se petrec la absolut orice unitate spitalicească. Mai mult, mi se pare ciudat că nu părinţii sunt cei care aduc aceste acuzaţii, ci chiar nişte cadre medicale", a spus medicul. Potrivit actelor medicale din spitalul tecucean, părinţii şi-au dat acceptul în scris privind incinerarea cadavrelor.
Cum o plângere nu vine niciodată singură, medicul Asaad a fost acuzat de una dintre paciente de practici inumane, pe numele medicului fiind înaintată o plângere şi către Colegiul Medicilor, dar şi către Parchet.

"Pacienta care mă acuză nu a fost pacienta mea. Eu am venit sâmbătă dimineaţa la vizită, după ce pacienta fusese anterior operată, de două ori, vineri, de un alt medic. Respectivul cadru medical nu a trecut în foaie faptul că la a doua intervenţie s-a folosit rahianestezia, drept pentru care nu puteam şti care era starea ei fără un consult prealabil", a mai declarat medicul.

Managerul spitalului din Tecuci, Teodor Negru, îi ia apărarea şefului de secţie. "Am dispus şi noi o anchetă internă, pentru a vedea cu exactitate ce s-a întâmplat. Aceste plângeri nu fac decât rău spitalului, mai ales că din punctul meu de vedere sunt şi nefondate", a spus acesta. Conform aceleiaşi surse, plângerile vin pe fondul nemulţumirii unei părţi a mediclior, după întreruperea contractului de muncă al fostului manager, doctorul Dragoş Teodoru, care a fost deja trimis în judecată pentru fapte de corupţie. Medicul Dragoş Teodoru a fost suspendat pe timpul anchetei DNA, fiind cercetat într-un dosar de fraudă.