MENIU

Scenariu bombă! PSD, de acord cu alegerile anticipate

Social-democratii iau în calcul scenariul alegerilor anticipate, daca pică Guvernul săptămâna viitoare și nu se va face o majoritate pentru un nou cabinet, scrie stiripesurse.ro. 

Social-democratii iau în calcul scenariul alegerilor anticipate, daca pica Guvernul si nu se face o majoritate pentru un nou cabinet, au zis surse din partid pentru stiripesurse.ro. În acest fel s-ar putea organiza alegeri parlamentare anticipate la 4-5 luni dupa alegerile prezidentiale, potrivit surselor din PSD citate .

Anticipatele sunt văzute de PSD ca un avantaj pentru partid, pentru că va opri avântul Pro România: social-democratii spun ca daca s-ar organiza alegeri parlamentare anticipate inainte de alegerile locale, partidul lui Victor Ponta nu va obtine parlamentarii pe care ii are in prezent.

Daca Parlamentul respinge doua propuneri de premier, președintele poate să dizolve Parlamentul, procedură care va fi urmată de organizarea de noi alegeri parlamentare anticipate. Alegerile parlamentare la termen ar trebui să aibă loc in decembrie 2020.

Moţiunea de cenzură pentru dărâmarea Guvernului Dăncilă a fost citită joi în plenul Parlamentului şi va fi dezbătută şi votată ăptămâna viitoare, tot joi, de la ora 10.00.

Documentul a fost semnat de 237 de parlamentari din toate partidele parlamentare, PNL, USR, PMP, alături de UDMR, Pro România, ALDE, Minorități, independenți și chiar patru social-democrați.

La momentul depunerii moțiunii de cenzură, PSD a pierdut majoritatea în Camera Deputaților.

Moţiunea de cenzură „Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!” a fost citită joi, 3 octombrie 2019, în plenul Parlamentului şi va fi dezbătută şi votată joia viitoare, 10 octombrie 2019,  la ora 10.00.