MENIU

Scapă de oboseală cu dieta în funcţie de grupa sangvină

Grupa de sânge conține informații genetice, sistemul imunitar și tipul de dietă de care ai nevoie pentru a nu avea probleme cu greutatea. Mai mult, oamenii de știință spun că descoperirea dietei potrivite, în funcție de grupa de sânge, poate fi cheia în combaterea oboselii.

Organismul produce anticorpi împotriva substanțelor străine, inclusiv împotriva grupelor de sânge diferite. Excepție de la regulă face grupa de sânge 0, care este considerată donator universal, ceea ce înseamnă că această grupă de sânge poate fi administrată în orice grupă de sânge.

Când primesc oxigen și substanțe nutritive, celulele produc energie. Energia este stocată în celule  și este eliberată în timpul activităților fizice. Stresul are repercusiuni grave în stocarea energiei. Problemele încep atunci când celulele eliberează atât de multă energie încât metabolismul nu poate ține pasul, siuație care duce în timp la oboseală constantă.

O reacție chimică are loc între grupa de sânge și alimentele consumate. Lectina este o proteină care se găseşte în toate produsele alimentare. Potrivit unui studiu publicat în „Pakistan Journal of Nutrition“, problemele încep atunci când lectinele sunt incompatibile cu grupa de sânge. Astfel, apar bolile și oboseala cronică.

Află ce alimente să consumi, în funcţie de grupa de sânge AICI.

Mai multe articole despre:
alimente grupa de sânge