MENIU

Scandalul din BOLINTIN VALE. Reprezentantul romilor, acuzații grave la adresa primarului: „Este rasist! Instigă la violență împotriva comunității rome”

Scandalul din Bolintin Vale

Florin Motoi, președintele Uniunii Naționale a Romilor, a lansat grave acuze la adresa primarului din Bolintin Vale. Acesta spune că edilul lansează mesaje rasiste și îndeamnă oamenii la violențe împotriva comunității rome din oraș.

„Primarul este un rasist care îndeamnă la violență împotriva romilor de acolo. Poliția trebuie să-și facă treaba și să bage la pușcărie pe cine trebuie. Este o comunitate cu un precedent din 1992, care permite asemenea situații, drept pentru care ar trebuie să se promoveze mai puține mesaje rasiste”, a declarat Florin Motoi. 

„La Bolintin Vale nu e un conflict, ci este vorba de o enclavă în minoritate romă care ne face probleme. Înainte să vină românii, am avut vizita unui grup de etnici romi care doreau și ei același lucru. Exclus rasismul! Dar când unul dintre noi încalcă legea, trebuie să luăm atitudine. Îl rog pe Florin Motoi să vină aici și să medieze conflictul, ca să vadă ce rezultate are”, a spus primarul.

Florin Motoi reacționează cu noi acuze la adresa primarului. „Acea enclavă sunt cetățeni români, este o abordare greșită. Până acum, trebuiau băgați la închisoare. Să fie dați afară este o greșeală, pentru că dreptul la proprietate este garantat. Dacă se strâng oamenii din comunitate și au loc conflicte, trebuie să interveniți cu forțele de ordine. Mâine voi face plângere penală pentru că primarul instigă la violență”, a răspuns Motoi.

SCANDAL cu sute de oameni la Bolintin după ce un om a fost OMORÂT în bătaie! Forțe de ordine impresionante trimise la fața locului

Mai multe articole despre:
bolintin vale scandal romi om mort sofer microbuz