MENIU

Scandalul datelor s-a mutat la DIICOT! Dosar pentru accesarea platformei de vaccinare

DIICOT

DIICOT a început urmărirea penală în cazul accesării datelor despre vaccinare de către consilierul lui Voiculescu. Totul, după plângerea depusă de corpul de control al premierului care a sesizat că au fost peste 180 de încercări de accesare a platformei de vaccinare. Fostul ministru al Sănătății ar putea fi printre cei chemați să dea explicații la DIICOT.

Plângerea a fost depusă pe 9 aprilie la Parchetul General, iar cauza a fost preluată de DIICOT, Verificările efectuate de Corpul de control al prim-ministrului la Ministerul Sănătăţii şi la celelalte instituţii din subordinea sau coordonarea Guvernului, care au atribuţii legale în privinţa gestionării platformei de vaccinare, au arătat că, pe data de 7 martie 2021, într-o jumătate de oră, au fost 181 de încercări nereuşite de acces la platforma RENV printr-un cont solicitat de Ministerul Sănătăţii, iar tentativele de accesare sunt de la o adresă IP găzduită pe un server privat din Germania.

"Ministerul Sănătăţii a nominalizat patru reprezentanţi care au avut acces la datele din RENV, utilizând contul "monitorizare_minister" fără a exista un act administrativ de delegare/încredinţare a unor atribuţii, de stabilire a responsabilităţilor şi a limitelor de competenţă sau care să stipuleze perioada de la care au acces la platformă. La data de 07.03.2021, într-un interval de aproximativ 30 de minute, au existat 181 de încercări nereuşite de acces la platforma RENV utilizând contul "monitorizare_minister" (alocat MS) de pe un IP găzduit pe un server din afara graniţelor României (server privat din Germania)", se arată în comunicatul Guvernului.

Mai multe articole despre:
DIICOT platforma vaccinare