MENIU

Scandalos. Un părinte a snopit în bătaie un elev, chiar în timpul orei. Nimeni nu a intervenit

<p>Focar de hepatită A &icirc;ntr-o școală din judeţul Bacău</p>

Caz revoltător în Iaşi, după ce un părinte orbit de furie a intrat în şcoală unde fiul sau învaţă şi a bătut pe unul dintre colegii acestuia, chiar în timpul orelor. Nimeni nu a intervenit, nici măcar profesoară care şi-a continuat liniştită lecţia.Acum, cazul a ajuns pe mâna poliţiştilor şi la urechile reprezentanţilor de la Protecţia Copilului.

Cu atât mai grav este faptul că, bărbatul a intrat în sala de curs în timpul unei ore, iar profesoară care se află la catedră nici măcar nu a intervenit. Totul s-a petrecut în cursul zilei de miercuri, atunci când Bogdan Cezar, elev în clasa a opta la Şcoală Gimnazială Oţeleni, a ieşit în timpul unei pauze afară, iar din joacă l-ar fi atins pe unul dintre colegii săi. De aici şi până la un adevărat scandal nu a fost decât un pas.

"Când am ajuns acasă miercuri, copilul mi-a spus că a fost bătut de tatăl unui coleg. L-am întrebat ce s-a întâmplat şi cum de s-a ajuns până acolo, iar el mi-a spus că, în timpul unei pauze se jucau mai mulţi copii şi din greşeală a căzut peste colegul lui. După aceea, în timpul orei de biologie, tatăl elevului respectiv a intrat în clasa, l-a înjurat şi l-a scos pe hol, după care l-a lovit cu dosul palmei. Bogdan mi-a spus că nu-şi mai aminteşte ce s-a întâmplat, pentru că a dat cu capul de un perete în urmă loviturii", a declarat Pavel Cezar, tatăl elevului agresat. Astfel de situaţii sunt de-a dreptul revoltătoare, mai ales că totul s-a petrecut sub ochii profesorilor.

Revoltător este faptul că, în timpul unei ore de curs, o persoană străină a putut intră în clasa şi scoate cu forţă afară un elev, fără că profesorul să intervină. "Ioan Cârcu a intrat în clasa în timpul orei de biologie. M-a tras de mânecă şi m-a scos pe sala. Doamna profesoară nu a intervenit, pentru că este mai ruşinoasă. M-a lovit peste faţă şi am dat cu capul de perete, de faţă era băiatul lui şi un coleg. Nu am ştiut ce se întâmplă, când am intrat în clasa, o colegă mi-a spus că am sânge la gură. I-am spus doamnei de biologie şi domnului de sport, pentru că domnul director nu era la şcoală atunci", a declarat Bogdan Cezar, elevul bătut. Tatăl elevului spune că a încercat să aplaneze acest conflict, numai că s-a izbit de agresorul fiului sau.

În urmă celor întâmplate, conducerea Şcolii Oţeleni a clarificat situaţia. "Am analizat cazul împreună cu părinţii copiilor şi colegii mei. Poliţia ar trebui să intervină. Elevii nu vor avea notele scăzute la purtare, pentru că nu au avut un conflict. Profesoară nu a acceptat că elevul să fie scos din clasa, dar nu a avut ce face în faţă părintelui furios. Este un caz de altă natură, poliţia trebuie să îl soluţioneze", a declarat Mihai Vasilencu, directorul şcolii. Reprezentanţii ISJ au făcut la rândul lor câteva precizări.

Sursa: bzi.ro

Mai multe articole despre:
şcoală Iaşi profesoară părinte elev bătut