MENIU

SCANDALOS: fetiță de doar 8 ani, dată spre adopție de concubinul mamei! Rudele fac ACUZAȚII GRAVE

Instanță

Un caz scandalos a ieșit la iveală în Vaslui. O fetiță de opt ani din Huși care stătea în plasament la nași, însă aproape și de familia ei naturală, a fost dată spre adopție unei alte familii. Rudele fac acuzații grave și spun că cel care și-a dat acordul în acest sens nu este tatăl biologic, ci concubinul mamei ei. 

Cazul a stârnit revolta și asta deoarece fetița de doar 8 ani a fost luată din familia care o ținea de mică în plasament și dată spre adopție unei familii din Alba Iulia. Potrivit rudelor micuței, totul s-a întâmplat fără acordul tatălui biologic al acesteia.

Deși pare încâlcită, în fapt povestea este destul de simplă. Practic, mama fetiței a conceput copilul cu un concubin, însă cum ea nu era divorțată în acte, micuța născută în anul 2014 a fost trecută automat, conform legilor în vigoare, pe numele primului soț. Așa se face că în certifictul de naștere al fetei la rubrica tatălui îi apare… un străin, relatează Vremea Nouă.

Din câte se pare, Protecția Copilului Vaslui știa că tatăl trecut în certificatul fetiței nu este cel biologic, dar a ales să meargă înainte cu adopția. 

În anul 2020, femeia a deschis chiar și un proces la Judecătoria Huși pentru tăgadă de paternitate, iar în cadrul său, analizele au arătat clar cine este tatăl biologic al copilei. Până la un verdict definitiv al instanței, Protecția Copilului a dat curs actelor de adopție, chiar dacă situația juridică a paternității fetiței este încă neclarificată, mai arată sursa citată.

În prezent, rudele acesteia se luptă pentru a rezolva situația în care se află fetița.

“Știți ce e dureros? Că fetița avea la noi totul! Aici era un copil fericit, pentru că își putea vedea și părinții naturali mereu. Protecția Copilului Vaslui a făcut adopția fără ca tatăl natural să își dea acordul, iar eu mă voi sfătui cu avocații să vedem aspectele penale ale acestei probleme”, spune Maricel Crețu, nașul de botez al fetiței.