MENIU

SCANDALOS! A furat banii fundației caritabile și i-a „spart” pe yachturi și petreceri de lux

Robert Davies, fost coordonator al unor programe de caritate, a furat 1,3 milioane de lire sterline aparținînd unei organizații caritabile care se ocupa cu îngrijirea persoanelor fără adăpost și a folosit banii în beneficii proprii, pentru „un stil de viață generos”. Acesta a primit o pedeapsă de cinci ani de închisoare, conform publicației Metro. 

Robert Davies a cheltuit banii furați pe bărci, călătorii în avioane private și cazări la hoteluri de lux din Japonia, SUA și Africa. 

În cadrul procesului ce a avut loc la Tribunalul din Cardiff s-a aflat că bărbatul de 50 de ani și-a mințit soția, spunându-i că banii provin din bonusuri din funcția de șef de finanțe pentru organizația caritabilă Cyrenians Cymru.

Procurorul a declarat că Davies a plătit toate cheltuielile din contul propriu, prin crearea de facturi false. Acesta a cheltuit peste 80.000 de lire sterline în sejururi în întreaga lume, la cele mai luxoase hoteluri și restaurant, iar într-o ocazie, a plătit mai mult de 1.200 de lire sterline la un restaurant cu fructe de mare.

Curtea a aflat că Davies a plătit 271 de cecuri în valoare totală de 1,343.074 de lire sterline între iunie 2008 și noiembrie 2014.

Avocatul său a declarat că frauda acestuia este „destul de impresionantă”, dar a spus că Davies are remușcări.

Davies a pledat vinovat pentru fraudă și abuz de funcție, primind o sentință de cinci ani de închisoare.