MENIU

SCANDAL uriaș în coaliție - PNL vrea alegeri comasate, PSD anunță REMANIERI

SCANDAL uriaș în coaliție

Este scandal uriaș în coaliția de guvernare. PNL și PSD nu se pot pune de acord asupra viitoarelor măsuri, pe care ar trebui să le ia Marcel Ciolacu din luna mai, când va prelua funcția de premier. Vorbim atât de taxe, cât și despre viitoarele alegeri. Bătălia cea mai mare se dă, însă, pe funcții. 

PNL vrea comasarea alegerilor. Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a declarat luni, despre comasarea alegerilor în 2024, că sunt mai multe scenarii, care vor fi discutate în coaliţie. ”Poţi să suprapui localele cu parlamentarele, poţi să te gândeşti la suprapunerea parlamentarelor cu prezidenţialele”, a spus ea, precizând că nu crede că e în beneficiul societăţii româneşti să blocăm tot anul 2024, pentru că în mai-iunie vom avea alegerile europarlamentare, vom avea alegerile locale în septembrie, pe urmă ai parlamentarele şi prezidenţialele cu cele două tururi.

Pe de altă parte, Marcel Ciolacu spune că nu s-a gândit la subiect. „Cred că e bine să avem o discuţie. Nu ne-am făcut o opinie pe acest subiect”, a spus preşedintele PSD.

El a precizat că sunt nişte recomandări a Comisiei de la Veneţia şi o decizie a CCR”. ”De aceea, e o temă nouă. Dar ştiu că în 2024 avem toate alegerile. Începem cu europarlamentarele şi terminăm cu cele pentru funcţia de preşedinte. Aşa sunt cronologic. Eu nu funcţionez să începem să gândim cu ceva care este în mijloc. De obicei, eu plec de la capete”, a mai spus Ciolacu.

Președintele PSD susține că odată cu rotativa premierilor, din luna mai, se va face și o remaniere guvernamentală. Mai mulți miniștri vor fi schimbați pentru că nu țin ritmul.

„Vedem cum așezăm lucrurile în funcție de priorități, ce dacă scrie în protocol 25 mai. Rotația va avea loc când stabilește coaliția, când este oportun (...) Se va face această rotație. Dacă este oportun mai devreme o facem mai devreme, dacă este oportun mai târziu, atunci o vom face mai târziu.

Va fi în discuție și o remaniere. Oameni care nu țin acest ritm, oameni care nu rezistă.

Totul va pleca de la protocol, iar politica înseamnă negociere. Nu facem trageri de ministere din căciulă. Nu mă încalț cu festul!”, a spus Marcel Ciolacu.

Mai multe articole despre:
coalitie guvern remanieri rocada