MENIU

Scandal uriaș după semifinala Eurovision! A pierdut dreptul de a transmite EUROVISION 2018

<p>Eurovision 2018</p>

EUROVISION 2018. Un post de televiziune chinez nu va mai avea dreptul de a transmite finala de sâmbătă seară a concursului Eurovision 2018, întrucât a cenzurat reprezentaţiile susţinute de doi concurenţi în prima semifinală a competiţiei, au anunţat vineri reprezentanţii European Broadcasting Union (EBU), scrie Agerpres.

EUROVISION 2018. Interdicţia vizează doar ediţia din acest an a concursului muzical Eurovision, organizat în Lisabona. EBU nu a luat deocamdată o decizie în legătură cu o eventuală prelungire a interdicţiei şi în anii următori, a precizat vineri un purtător de cuvânt al instituţiei.

La începutul acestui an, organismul chinez de reglementare a companiilor mass-media a interzis toate conţinuturile care sunt considerate obscene şi vulgare.

În timpul semifinalei de marţi seară a concursului Eurovision 2018, postul chinez Mango TV, care transmite online, a cenzurat imaginile cu doi bărbaţi care se ţineau de mână pe scenă în timpul evoluţiei reprezentantului Irlandei, Ryan O'Shaughnessy, care a interpretat piesa "Together".

"Cenzura nu se înscrie în rândul valorilor de universalitate şi de includere pe care le promovează EBU şi nici în tradiţia noastră de a celebra diversitatea prin muzică", au declarat reprezentanţii EBU, organizatorul acestui concurs anual televizat.

Mai multe articole despre:
eurovision finala eurovision 2018