MENIU

SCANDAL MONSTRU la un liceu din Constanţa. Absolvenţilor LI SE CER BANI pentru ADEVERINŢA DE BAC

Absolvenţilor li se cer bani pentru eliberarea adeverinţelor de BAC.

Tensiuni la liceul cu program sportiv Nicolae Rotaru, din Constanţa. Mai mulţi părinţi au luat foc pe profesorii din cadrul unităţii de învăţământ, întrucât li se solicită constant bani pentru orice activitate. Conducerea instituţiei le-ar fi solicitat părinţilor bani în schimbul adeverinţelor de BAC.

Doina Derviş susţine că fiul său, Dennis, vicecampion la yachting, este pus în situaţia de a cere bani de acasă, pentru înlocuirea unor scaune din sala de curs, scrie replicaonline.ro. Femeia a ajuns la capătul răbdării, întrucât nu înţelege de ce trebuie să achite la infinit sume de bani solicitate de instituţia de învăţământ.

"Când ne-am dus să luăm foaia matricolă de la liceu şi adeverinţa de bacalaureat, pentru a-mi înscrie băiatul la facultate, se cer alţi bani. Bine, este o sumă modică, dar având în vedere faptul că s-au tot cerut, 200 de lei pentru fondul clasei, semestrial, lunar, 300 de lei, chiar şi în ultimul moment trebuie să ajungem în situaţia asta? E deranjant, au fost lucruri de-a lungul timpului care ne-au deranjat foarte tare. Copilul a fost vicecampion mondial. Nu a mai putut continua sportul pentru sumele mari de bani care s-au cerut tot timpul, sute de euro, zeci de milioane. Mergem la campionat, la Mangalia, 300 de euro. Sunt solicitaţi de profesorul Micu Dumitru, care era dirigintele lor şi profesorul de sport şi acum am înţeles că tot Micu cere pentru scaune. Am întrebat şi eu: se dau chitanţe pentru bani? Am ajuns şi noi la limita răbdării, până acum n-am putut vorbi pentru că copiii depindeau de ei. Sunt în clasă tot felul de sportivi, aceleaşi sume de bani. Ne cer 300 de lei, 500 de lei, noi trebuie să dăm, pentru că, altfel, totul se răsfrânge asupra copiilor", a precizat Derviş.

"Cu bacalaureatul luat şi nu dau o foaie? Până în ultimul moment batjocură? Ei, uite, că acum nu mai sunt nevoiţi să înghiţim şi să tăcem. Îi învăţau pe copii ca nu cumva să se afle, să nu se spună, că o să fie repercursiuni şi, normal, noi nu puteam să luăm măsuri, pentru că ne era frică, nu?", a mai spus mama tânărului.

De partea cealaltă, profesorul Dumitru Micu şi-a luat nevinovăţia în braţe şi susţine că nici vorbă de fonduri colosale solicitate, nici la întrecerile sportive şi, în cazul ultimei situaţii, consideră că suma este exagerată, iar scaunele chiar sunt o problemă în cadrul şcolii, pe care doar cotizaţia o poate rezolva.