MENIU

SCANDAL LA URGENŢĂ, în Sibiu: 50 de romi au perturbat activitatea medicilor

SCANDAL LA SPITAL, în Sibiu: 50 de romi au perturbat activitatea medicilor

Mai multe echipaje de Poliţie, dar şi reprezentanţi ai Serviciului de Acţiuni Speciale au intervenit, sâmbătă, la Unitatea Primiri Urgenţe din Sibiu, unde un grup de 50 de romi au perturbat activitatea, făcând presiuni asupra medicilor să acorde asistenţă unor rude, transmite coresponentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Sibiu, Luciana Balteş, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX că patru persoane de etnie romă care se deplasau cu maşina pe DN 7, Valea Oltului, de la Sibiu spre Râmnicu Vâlcea, au fost implicate într-un uşor accident de circulaţie.

"Pe raza localităţii Lazaret, maşina în care se aflau aceste persoane, condusă regulamentar, a fost implicată într-un accident rutier. Un camion care a intrat într-o depăşire fără să se asigure a lovit uşor această maşină. În urma impactului, maşina mică a intrat într-un cap de pod”, a declarat Luciana Balteş.

Cei patru nu au aşteptat Ambulanţa şi au fost preluaţi de o altă maşină care circula împreună cu ei, fiind transportaţi la Spitalul Judeţean Sibiu.

"La Urgenţă au ajuns, în scurt timp, circa 50 de persoane, rude şi cunoscuţi ai celor patru răniţi care au făcut presiuni asupra medicilor pentru a fi preluaţi cu prioritate, deşi starea lor medicală nu impunea acest lucru, potrivit protocoalelor. Angajaţii din Urgenţă au solicitat intervenţia Poliţiei pentru aplanarea stării conflictuale, iar la faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de Poliţie şi angajaţi ai Serviciului de Acţiuni Speciale (SAS)”, a afirmat Balteş.
Potrivit acesteia, persoanelor respective li s-a restricţionat accesul în Urgenţă unde perturbau activitatea şi deranjau ceilalţi pacienţi, secţia fiind aglomerată.

Luciana Balteş a adăugat că nu s-au aplicat sancţiuni, persoanele din grupul respectiv înţelegând să renunţe la intenţia de a intra în Urgenţă.

Potrivit martorilor, până la aplanarea conflictului romii s-au îmbrâncit cu forţele de ordine în curtea spitalului, în faţa Urgenţei.

Printre persoanele prezente în curtea spitalului s-au aflat şi fiii lui Florin Cioabă, Dorin şi Daniel.
Dorin Cioabă a declarat presei că starea conflictuală a apărut din cauza faptului că rudele celor răniţi "au vrut să vadă dacă copiii lor sunt vii, în ce stare sunt”.

"A fost un mic conflict pentru că agenţii de la circulaţie au încercat să blocheze accesul părinţilor şi era chiar atunci când a venit Salvarea. Oamenii erau foarte bulversaţi, au vrut să vadă dacă copiii lor sunt vii, în ce stare sunt, acest poliţist a încercat să-i blocheze, s-a iscat o mică buscadă la uşă şi în momentul acela am intervenit şi am aplanat acest conflict, doar că agenţii de circulaţie au cerut sprijinul unităţii speciale a Poliţiei, care nu avem nimic împotrivă că a venit, să-şi facă treaba”, a declarat Dorin Cioabă, autointitulatul rege internaţional al romilor.

La rândul său, Daniel Cioabă a spus că mai mulţi romi se deplasau cu trei maşini către Târgu Joi pentru a participa la un meci de fotbal.

“Mergeam la meciul cu Potcoava Târgu Jiu, eram trei maşini şi s-a întâmplat accidentul pe drum. Era un TIR în depăşire, decât să dea cu TIR-ul, au dat într-un cap de pod şi patru persoane sunt rănite. Nu ştiu de ce au adus mascaţii, să nu intrăm acolo, să vedem în ce stare sunt, văd că îi evaluează, dar îi ţine pe scaun afară. Răniţii sunt din federaţia de fotbal, sunt oameni de-ai noştri”, a declarat Daniel Cioabă, regele romilor din România.

Potrivit medicilor, starea celor patru răniţi este bună, nu au suferit decât leziuni minore.

Mai multe articole despre:
spital Sibiu intervenţie urgenţă