MENIU

Scandal la Berlin în așteptarea summitului G20. Polițiști acuzați de comportament revoltător

Peste 200 de ofițeri de poliție din Berlin au fost trimiși acasă după ce au dat o petrecere monstru, inundată de alcool și condimentată cu acte sexuale în public. Incidentul s-a întâmplat la Hamburg, oraș care găzduiește săptămâna viitoare un summit al liderilor mondiali.

Cei 220 de polițiști au fost trimiși în orașul portuar pentru a ajuta la menținerea ordinii publice în timpul summitului G20 care va avea loc în zilele de 7 și 8 iulie, unde se așteaptă să-și facă prezența zeci de mii de protestatari împotriva globalizării.

Dar, înainte de a-și asuma datoria, ofițerii au dat o petrecere sălbatică la locuințele lor temporare. Unii dintre ei au fost văzuți întreținând relații sexuale în public, urinând în grup în spațiul public și expunându-și armele, conform unui comunicat al presei locale de marți, citat de AFP.

„O femeie ofițer a fost văzută dansând pe o masă, îmbrăcată doar într-un halat de baie și având o armă în mână”, a informat publicația B.Z., care a publicat poze ale polițiștilor care s-au afișat cu pahare cu băutură.

Poliția din Berlin a confirmat incidentul pe Twitter, afirmând:

„Superiorii noștri din cadrul poliției ne-au confirmat faptul că ofițerii în cauză au fost concediați din funcție pe motive de comportament inadecvat.”