MENIU

Savant nebun, sau geniu? Acest cercetător a reușit primul transplant de cap

Un chirurg, care intenționează să efectueze un transplant de cap de om, a adăugat un cap de șoarece la corpul unui șobolan. Medicul a generat controverse puternice cu experimentele anterioare care implicau intervenții similare la maimuțe.

Sergio Canavero a șocat întreaga comunitatea științifică cu ultimul său experiment prin care a urmărit crearea unui grup de șobolani bicefali, prin tăierea capului șoarecelui și adăugarea acestuia la corpul șobolanului, al căror cap era încă atașat la corp.

Lucrând alături de cercetătorul Xioping Ren, Canavero a demonstrat că șobolanii cu două capete au trăit timp de aproximativ 36 de ore.

Canavero a încercat să demonstreze același lucru anul trecut, prin desprinderea măduvei unor câini și apoi reasamblarea acesteia.

Oamenii de știință susțin că un astfel de transplant la oameni este departe de realitate.

Medicii susțin că întâi de toate, trebuie avut în vedere să nu apară coma la capul detașat, deoarece aceasta se întâmplă întâi de toate în cazul tuturor decapitărilor.  

și, dincolo de aceaste aspecte, există probleme serioase legate de etică în efectuarea unui transplant de cap, gândindu-ne la posibilitatea apariției unor mutanți cu două capete.