MENIU

Satul locuit aproape exclusiv de femei

Un sat din Brazilia este locuit din 1891 aproape exclusiv de femei, majoritatea tinere și drăguțe, dar singure. Ele au lansat recent un apel pentru a-și găsi perechea, cu o condiție însă: bărbații trebuie să accepte să fie conduși de femei, relatează 20minutes.ch, potrivit AGERPRES.

Noiva do Cordeiro este un mic sat aflat din sud-estul Braziliei, în care reprezentanții sexului masculin sunt foarte rari. Populația este alcătuită din 600 de femei, cea mai mare parte între 20 și 35 de ani. Unele sunt căsătorite și au copii, însă soții lor lucrează departe de casă și se întorc în sat numai la sfârșitul săptămânii. Băieții sunt invitați să plece din sat când împlinesc 18 ani și niciunui bărbat nu i se permite să se instaleze printre femei.

Totul se petrece conform unei tradiții instaurate în 1891, atunci când o tânără condamnată pentru adulter a fost excomunicată, ea și cele cinci generații următoare. Femeia s-a stabilit la Noiva do Cordeiro unde au început să vină și alte femei și mame necăsătorite. Au încercat să vină și bărbați, dar degeaba: sexul frumos este la putere în sat, femeile administrând totul, de la agricultură la arhitectură, trecând prin religie.

Problema generală este că, astfel izolate, femeilor le este greu să își găsească sufletul pereche. "Bărbații pe care îi întâlnim aici sunt fie căsătoriți, fie rude cu noi", povestește Nelma Fernandes, o tânără de 23 de ani care visează să își găsească iubirea vieții, dar refuză categoric să plece din sat.

Mai multe articole despre:
femei sat exclusiv aproape locuit