MENIU

SARS-CoV-2: Mii de iranieni au cerut ajutor Israelului în ultimele luni

israel iran

Șeful Diplomației digitale din Ministerul israelian de Externe a dezvăluit că o mulțime de iranieni din Iran şi din diaspora care susțin Israelul și-au exprimat speranța într-un viitor diferit între cele două țări. Mii de iranieni au cerut Israelului ajutor în ultimele luni, ca urmare a pandemiei de coronavirus, notează RRA. Corespondenţă de la Ierusalim - Reporter: Dragoș Ciocîrlan - Numărul iranienilor care au cerut ajutor Israelului a crescut în ultimele luni - a anunţat Ministerul de Externe de la Ierusalim. Mii de oameni solicită să vină pentru asistență medicală sau să emigreze - a declarat șeful Diplomației digitale.

Cererile au ajuns, în mare parte prin mesaje private, pe conturile de socializare ale Ministerului israelian de Externe și prin email-uri. Unele solicitări au fost adresate deschis în comentarii publice, prin mediiile de socializare, dar folosind conturi cu pseudonime. Sunt multe solicitări serioase de azil.
 
Un bărbat în vârstă de 31 de ani spune că trebuie să scape de regimul corupt; a cerut azil și în Turcia, dar fără rezultat, și împreună cu familia este în pericol. Ministerul de Externe are conturi pe 5 platforme de social media: Twitter, Facebook, Instagram, Telegram și YouTube, în limbile engleză, ebraică, spaniolă, rusă, arabă și persoană. Contul de Twitter are 220.000 de adepți, iar pe Instagram sunt aproape 500.000.

Mai multe articole despre:
Israel - Iran azil politic