MENIU

Sărbători fericite! Când începe mersul la colindat de Crăciun

Sarbatori fericite. Colindatul începe pe 24 decembrie

Sărbători fericite. Perioada colindelor este una dintre cele mai frumoase tradiţii respectate şi păstrate de credincioşi. Colindătorii duc din casă în casă vestea naşterii lui Iisus în ieslea din Betleem.

Sărbători fericite Colindatul începe în seara de Ajun, pe 24 decembrie, când copii, simboluri ale purității, vestesc Nașterea Mântuitorului. Ei cântă colinde precum “În drum spre Viflaim”, “Nașterea Domnului”, “Vestirea Păstorilor”, “Închinarea Păstorilor”, “Închinarea Magilor” și “Pornirea Magilor după stea”.

Sărbători fericite De asemenea, în seara de Ajun colindătorii merg cu “Steaua” care vestește nașterea Lui Iisus, călăuzindu-i pe cei trei magi către Betleem. .

Sărbători fericite În tradiţia Bisericii există mai multe opinii referitoare la momentul în care începe perioada colindatului. Din data de 14 noiembrie, creştinii ortodocşi au intrat în Postul Crăciunului sau Naşterii Domnului, post care se termină pe data de 14 decembrie.

Sărbători fericite Deşi nu există în cărţile de teologie o dată anume specificată pentru momentul în care începe perioada colindatului, atât preoţii, cât şi credincioşii, au diferite opinii.

Sărbători fericite Prima opinie este că perioada în care se poate colinda începe odată cu postul şi s-ar termina pe 7 ianuarie, după sărbătoarea Sfântului Ioan Botezătorul. O altă opinie, mult mai răspândită şi împărtăşită de credincioşi, este aceea că perioada colindatului începe pe 6 decembrie când biserica îl cinsteşte pe Sfântul Ierarh Nicolae.

Sărbători fericite AJUNUL CRĂCIUNULUI 2019. Vine Crăciunul, însă înainte de ziua în care ne bucurăm de Naşterea Domnului, pe care o sărbătorim cu daruri sub brad şi cu bucate alese, trebuie să trecem de Ajun. Acesta este momentul în care facem ultimele pregătiri, însă, pe de altă parte, trebuie să ţinem cont de superstiţiile care ne-au rămas moştenire, pentru că totul să ne meargă bine.

AJUNUL CRĂCIUNULUI 2019. Ce nu este bine să faci pe 24 decembrie?

Sărbători fericite 1. O superstiție ne învață că în noaptea de Crăciun nu trebuie să deschidem ușa nimănui pentru că ne va zbura norocul din casă.

Sărbători fericite 2. Nu este bine că noaptea de Ajun să te prindă în grajdul plin cu fan şi cu atât mai mult să dormi în fan, pentru că acum boii prind glas omenesc şi povestesc despre Naşterea Domnului, iar acest lucru trebuie să fie ascuns urechilor şi privirii oamenilor.

Mai multe articole despre:
sarbatori fericite colindat cand se conlinda