MENIU

ŞANTAJAREA LUI MIRCEA BĂSESCU. Fiul lui Bercea Mondial, audiat

<p>MIRCEA BĂSESCU</p>

Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, care execută o pedeapsă de cinci ani şi trei luni de închisoare pentru tentativă de complicitate la omor, a fost dus, joi, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, pentru a fi audiat în dosarul privind presupusa șantajare a lui Mircea Băsescu.

Florin Anghel a fost transferat de la Penitenciarul Colibaşi, unde execută o pedeapsă de cinci ani şi trei luni pentru tentativă de complicitate la omor, la Penitenciarul Poarta Albă, pentru a fi audiat de procurori în dosarul privind presupusa șantajare a lui Mircea Băsescu.

Fiul lui Bercea Mondial va sta la Penitenciarul Poarta Albă până când procurorii anticorupție din Constanța vor finaliza audierile în acest dosar, după care Florin Anghel va fi dus înapoi la Penitenciarul Colibași.

Ginerele lui Bercea Mondial, acuzat că l-ar fi şantajat pe Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, căruia i-ar fi cerut 280.000 de euro ameninţându-l că va face publice informaţii compromiţătoare, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, la sfârşitul lunii mai, de Tribunalul Constanţa.

Potrivit unor surse judiciare, odată cu reținerea, pentru șantaj, a ginerelui lui Bercea Mondial, Marius Constantin, prins în flagrant, la sfârșitul lunii mai, în timp ce primea de la fratele președintelui 10.000 de euro, într-o acțiune a DNA Constanța, au apărut noi probe în acest caz, care au dus la redeschiderea dosarului în care fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, a fost denunțat de Mircea Băsescu pentru trafic de influență și șantaj.

Ulterior redeschiderii, dosarul a fost trimis de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa la DNA Constanţa, în vederea conexării.

Sursele citate au mai precizat că în urma redeschiderii acestui dosar a fost necesară transferarea lui Florin Anghel la Penitenciarul Poarta Albă, asfel încât acesta să poată fi audiat la DNA Constanţa ori de câte ori va fi necesar.

În motivarea judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Constanţa care a emis mandatul de arestare preventivă pe numele lui Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondial, se arată că Mircea Băsescu a botezat-o, în urmă cu aproximativ patru ani, pe fata soţilor Izaura Anghel şi Marius Constantin, legătura dintre cele două familii fiind realizată de către Marian Adrian Căpăţână.

Începând cu anul 2013, ulterior încarcerării lui Sandu Anghel, membrii familiei acestuia au început să exercite presiuni asupra lui Mircea Băsescu, afirmând că Marian Căpăţână a primit de la ei importante sume de bani, ce urmau să-i fie remise fratelui preşedintelui Traian Băsescu pentru ca acesta să uzeze de relaţiile avute, cu scopul de a obţine liberarea lui Bercea Mondial.

Ameninţările au fost făcute telefonic, încă din anul 2013, de către fiul lui Sandu Anghel, Florin, discuţiile fiind înregistrate de fratele preşedintelui cu telefonul mobil, transcrierile convorbirilor aflându-se la dosar.

Mai multe articole despre:
audiere Florin Anghel Bercea Mondial