MENIU

Sănătatea ţi se citeşte pe faţă: ce spune chipul despre starea ta?

<p>Sănătatea ţi se citeşte pe faţă: ce spune chipul despre starea ta?</p>

De la desimea sprâncenelor la culoarea pielii, aspectul feţei poate dezvălui o serie de probleme legate de sănătate.

OCHII

Inele albe în iris: poate indica un nivel ridicat al colesterolului în sânge (hipercolesterolemie). 

Un alt semn al hipercolesterolemiei îl reprezintă micile depozite de grăsime în „albul ochiului”, numite pinguecula, spune Francesca Marchetti, din cadrul College of Optometrists.

Micii noduli grăsoşi sau bubiţe care apar pe pleoape şi pe pielea din jurul ochilor pot indica, de asemenea, un exces de colesterol, iar acesta este un semn deosebit de important, indicând un pericol mai mare, spune  David Webb, profesor în cadrul University of Edinburgh şi expert în sănătate cardiovasculară. Aceste depozite de grăsime, explică el, sugerează că la persoana respectivă există o tendinţă mai puternică de depunere a grăsimilor, ceea ce poate duce la blocarea vaselor de sânge, proces ce poate provoca un atac de inimă sau accident vascular cerebral.

Pleoapă căzută: poate fi un semn al paraliziei Bell, o afecţiune a nervilor ce asigură inervarea ochiului, spune dr. Marchetti. Paralizia Bell este adesea asociată cu un virus ce provoacă inflamaţie la nivelul nervului respectiv. 

În cazuri rare, căderea unei pleoape poate indica un atac vascular cerebral (dar, de obicei, în asemenea cazuri, apar şi alte simptome, precum dificultăţi de vorbire  sau senzaţie de slăbiciune pe o parte a corpului.)

 

Articolul integral pe Descopera.ro.

Mai multe articole despre:
sănătate chip ochi