MENIU

SĂNĂTATE. Plante benefice pentru a renunța la fumat

SĂNĂTATE. Plante benefice pentru a renunța la fumat

Ai nevoie de multă voință pentru a renunța la nocivele țigări. Bineînțeles, există medicamente care te vor ajuta să combați acest viciu, însă de ce ai apela la ele când în natură găseși aliați în lupta împotriva țigărilor?

După o perioadă lungă în care ai utilizat zilnic nicotină, organismul tău devine dependent de această substanță. Așadar, în momentul în care vei renunța la ea, organismul se va confrunta cu sevrajul nicotinic, care se manifestă printr-o nevoie permanentă de a fuma, despresie, frustrare,nervozitate, creșterea apetitului și insomnie. Anumite plante însă pot diminua aceste simptome, făcând renunțarea mai ușoară.

Lobelia

Este o floare mov, viu colorată , supranumită și tabacul indian. Aceasta este utilă atât dependenților de droguri, cât și celor de nicotină, deoarece scade nivelul de dopamină, o substanță care transmite informații către neuroni. Astfel, la creier va ajunge mai greu dorința de a fuma și în consecință nevoia de țigări va scădea. Lobelia poate fi folosită sub formă de tincturi, flori uscate sau extract. Singura mențiune este că utilizarea ei trebuie făcută sub supravegherea doctorului deoarece poate cauza probleme respiratorii.

Rădăcina de valeriană

Cum nervozitatea și depresia sunt două simptome comune în timpul sevrajului nicotic, rădăcina de valeriană are efecte calmante. Astfel, 2 căni cu ceai de valeriană pe zi te vor ajuta să combați simtomele neplăcute și să te bucuri de o noapte cu un somn liniștit. Tratamentul cu tinctură de valeriană nu trebuie urmat mai mult de șase săptămâni la rând deoarece poate cauza vedere încețoșată, dureri de cap, și palpitații.

Află care sunt celelalte plante care te scapă de acest viciu pe clickpentrufemei.ro.

Mai multe articole despre:
ţigări anti-fumat fumat plante valeriană lobelia