MENIU

SĂNĂTATE. 6 plante cu proprietăți antibacteriene

SĂNĂTATE. 6 plante cu proprietăți antibacteriene

Infecțiile și răcelile pot fi combătute și cu ajutorul medicamentelor din natură. Iată care sunt plantele cu cea mai mare putere antibacteriană.

Usturoiul

Alicina pe care o conține usturoiul face din acesta unul dintre cei mai puternici aliați împotriva răcelilor, ale gripei, dar și ale infecțiilor tractului urinar. În cazul răcelilor, usturoiul te va ajuta să respiri mai ușor. Mai mult, are și proprietăți antimicrobiene. Îl poți consuma tăiat mărunt.

Eucaliptul

Această plantă și-a dovedit eficacitatea în ameliorarea simptomelor infecțiilor urinare și a celor respiratorii. Are nu numai proprietăți antibacteriene, ci și antifungice și antiseptice.

Pentru prepararea remediilor împotriva tusei, a laringitelor, faringitelor, răcelilor trebuie să pui două picături de ulei de eucalipt într-o cană cu apă fierbinte, lași câteva minutute, după care bei.

Oregano

Oregano luptă împotriva infecțiilor provocate de bacterii și fungi. Proprietăţile antibacteriene ale uleiului de oregano au fost demonstrate  în urma mai multor cercetări. Poate fi folosit pentru tratarea răcelilor, bronşitelor, virozelor.

Află de pe clickpentrufemei ce plante omoară bacteriile.