MENIU

Samsung Galaxy Alpha. Plusurile şi minusurile noului smartphone şi primele teste

Samsung a anuntat oficial lansarea noului smartphone Galaxy Alpha, o nouă abordare în ceea ce privește designul produselor sale. Galaxy Alpha, cel mai nou dispozitiv al seriei Samsung Galaxy, vine cu un profil foarte subtire, de numai 7 mm, cu margini metalice si performante tehnice destul de bune. Pretul va fi insa argumentul crucial pentru succesul acestui nou smartphone, relateaza GadgetReport.ro

Galaxy Alpha a fost creat și construit pornind de la dorințele specifice ale consumatorilor”, a declarat JK Shin, CEO și Head of IT & Mobile Communication la Samsung Electronics. La prima vedere, afirmatia pare justificata. Cine nu isi doreste un smartphone rezistent, subtire, cu un procesor octacore si o camera performanta?

 Poate cea mai importanta noutate adusa de sud-coreeni o reprezinta carcasa, cu margini metalice. Din primele imagini, pare destul de solida. In plus, având o grosime mai mică de 7mm, Galaxy Alpha este unul din cele mai subțiri dispozitive Galaxy de până acum, construcția sa compactă și greutatea redusă completând experiența de utilizare.

 Pe lângă design, Galaxy Alpha vine cu performante hardware destul de bune. Vorbim de un procesor Octa Core (Quad 1.8GHz + Quad 1.3GHz), 2 GB de RAM,  de conexiuni LTE Cat.6 (300/50Mbps), WiFi: 802.11 a/b/g/n/ac HT80, MIMO(2x2) Bluetooth®: 4.0 BLE / ANT+ si NFC.

 Un minus la conexiunea USB care este 2.0 si la absenta, curioasa, a microSD-ului. Cu alte cuvinte, daca cumparati varianta de 32 GB, va trebui sa va multumiti cu spatiul alocat. Ciudata alegere, in conditiile in care pana si cele mai ieftine modele Samsung au microSD.

 Un alt semn de intrebare, justificat poate doar de pretul redus (neanuntat inca), il reprezinta ecranul. Un display HD Super AMOLED de 4,7 inci  cu rezolutia 1280 x 720 pixeli. Intr-o piata in care s-a depasit de mult nivelul Full HD, alegerea unui ecran ceva mai slab poate fi justificata doar de pret.

 Cititi continuarea si vedeti mai multe teste video pe GadgetReport.ro