MENIU

Turiști rămași pe munte pentru că instalația de transport cablu și-a terminat programul. Au intervenit salvamontiștii

Turiști recuperați de pe Tâmpa

Acțiune de recuperare a 6 persoane de pe Tâmpa, care au ajuns la instalația de transport pe cablu după închiderea programului de funcționare, relatează realitateadebrasov.net.

Apelul inițial a vizat 15 persoane, care nu suferisera nicio afecțiune și care nu erau rătăcite, dar care doreau să ajungă în oraș cu telecabina.

Ajunși după încheierea programului de funcționare, aceștia nu au mai avut cu ce să coboare și au sunat la salvamont. Salvatorii montani de serviciu i-au îndrumat să meargă la vale pe Drumul de Alimentare, dar cu toate acestea pentru 6 tineri s-a intervenit, fiind transportați cu autoutilitară.

Autoritățile atrag atenția turiștilor care doresc să coboare de pe munte cu instalațiile de transport pe cablu, să verifice în prealabil orarul de funcționare a acestora, în special ora ultimei curse, să dispună întotdeauna de o marja de timp și să nu mai urce pe munte la ore târzii, deoarece pot găsi instalațiile închise, iar timpul de lumina este considerabil redus în acest anotimp.

Mai multe articole despre:
salvamont salvamontisti turisti tampa