MENIU

Salariu de „necalificat” la stat: 40.000 de lei pe lună

Bonificaţii uriaşe la stat

40.000 lei este salariul lunar net pe care îl poate câştiga un membru al Directoratului Transelectrica. Este şi cazul soţiei primarului Daniel Florea de la Sectorul 5, Andreea Florea.

Fostul ministru al Economiei, Gheorghe Şimon, a decis în septembrie anul trecut, numirea a trei noi membri în Directoratul Companiei Naţionale de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA.

Andreea Georgiana Florea, Dan Valeriu Ardelean şi Florin Cristian Tătaru nu au nici o experienţă în domeniul energiei, dar conduc una din companiile vitale ale României, potrivit Jurnalul.ro.

Ultimul job al Andreei Georgiana Florea a fost la Autoritatea pentru Supraveghere Financiară (ASF), soţia primarului Daniel Florea de la Sectorul 5 având experienţă în domeniul bancar şi al asigurărilor.

Andreea Georgiana Florea a fost responsabilă cu educaţia financiară la ASF în perioada aprilie 2015- iulie 2017. Chiar dacă veniturile sale au fost secretizate, este de notorietate faptul că la ASF se dau printre cele mai mari salarii din România.

Anterior, a fost director la Institutul de Management în Asigurări, Banca Românească, Unicredit România şi ING Bank. Soţii Florea sunt milionari, posesorii unei averi impresionante. Directoarea Transelectrica are un teren în Călimăneşti (Vâlcea) şi un apartament în Bucureşti, un VW Eos, un VW Touareg, un BMW 520 şi un Audi Q7, ceasuri şi bijuterii de 70.000 de euro şi depozite bancare de 70.000 de lei.

62.212,2 lei câştiga primarul Daniel Florea într-o singură zi, de la firma sa de avocatură

Andreea Florea a ţinut la secret veniturile de la ASF, soţul ei raportând în schimb pentru anul trecut 44.728 lei de la Camera Deputaţilor şi 33.658 lei de la Primăria Sectorului 5. De asemenea, Daniel Florea a mai câştigat de la firma sa de avocatură, SCA Daniel Florea şi Asociaţii, 746.546,46 lei pentru perioada 04.06- 16.06.2016. Pe 15 iunie, primarul Florea şi-a cesionat participaţia la societatea de avocatură în schimbul sumei de 576.000 de euro.

Mai multe articole despre:
Daniel Florea