MENIU

Salariile celor din învățământ și sănătate ar putea crește. Anunțul ministrului de Finanțe

Adrian Câciu anunță posibile creșteri salariale. Foto/Inquam

Salariile personalului auxiliar din Sănătate, cum sunt asistentele şi brancardierii sau veniturile din învățământ, ar putea creşte anul viitor, a anunţat ministrul Finanţelor, Adrian Câciu.

Cât despre taxe, ministrul spune că românii nu trebuie să se teamă, nu vor apărea altele, dar anumite facilități ar putea fi eliminate. Toate aceste schimbări ar putea fi prinse în bugetul pe 2022. 

„Garantați că nu crește nici taxa? Deci, taxa nouă nu are cum să apară. Deci, garantați? Nu, hai să facem așa. Nu e vorba de taxe noi, e vorba de reașezări în context fiscal. E posibil acest lucru. Avem analiză pe regim fiscal, avem destul excepții. Trebui să vedem care au funcționat și care distorsionează mediul economic. Ar putea crește anumite venituri în anumite zone? Sunt unele zone care suferă. În sistemult sanitar există decalaje. Sunt oameni care fac un efort și capacitatea morală de a munci zi din luna trebuie văzută și din perspectiva recompensei. Avem în analiză ce înseamnă scăderea taxării muncii, mai ales în zona cu veniturile mici”, a declarat ministrul de Finanțe.