MENIU

Induși în eroare de Guvern? Salariații din Învățământ nu își primesc banii înainte de Paște

Salarii înainte de Paște? Nu și pentru profesori

Salarii înainte de Paște? Nu și pentru profesori. Aceștia sunt puși pe lista de așteptare. Dascălii nu își vor primi salariile înainte de Paște, așa cum susținea marți premierul Viorica Dăncilă. Cel puțin asta susțin sindicatele din Învățământ

Salarii înainte de Paște, dar nu și pentru profesori. Asta susțin sindicaliștii din domeniul Învățământului. Concret, profesorii sunt puși pe lista de așteptare. Dascălii nu își vor primi salariile înainte de Paște, așa cum susținea ieri premierul Viorica Dăncilă. Informația a fost confirmată la realitatea TV de Marius Nistor, președintele Sindicatului Spiru Haret, care a explicat că procedurile tehnice durează, iar salariile nu pot ajunge la profesori în doar câteva zile.

”E imposibil ca în sistemul de învățământ preuniversitar să se ia salariile înainte de Paște. Dacă voiau asta, procedura trebuia începută înainte cu două săptămâni. Procedurile trebuiau demarate de la nivelul Ministerului de Finanțe”, a clarificat Marius Nistor.

”În momentul în care transmiți pe posturile de televiziune că bugetarii vor primi salariile, dar nu precizezi care categorii sunt favorizate, generezi așteptări, iar când în sistem de învățământ vezi o neconcordanță, nu poate fi decât nemulțumire”, a precizat Nistor, care a spus că premierul Dăncilă s-a pripit și a generat false așteptări salariaților. 

Ministrul de Finanțe a confirmat problemele, dar a dat vina pe altcineva.

”Am discutat cu fiecare instituție în parte. Ministerul de Finanțe a creat cadrul legal în baza căruia să se poată da înainte de Paște acest salariu. Mulți nu și-au manifestat interesul, iar decizia a fost alta de la caz, la caz. Noi ca minister de Finanțe am asigurat cadrul legal. La lista adăugată ieri în Monitorul Oficial nu se mai poate adăuga nimic. Ministerele care vor primi salariul înainte de Paște au contactat directorul general al Direcției Regionale al Finanțelor , iar aces lucru s-a întâmplat și la nivel local. În această plată intră doar salariile, nu și indemnizațiile” , a spus Orlando Teodorovici, la Antena 3.

Veste devastatoare pentru pensionari, înainte de Paşte! Ce le-a transmis Viorica Dăncilă 

Vicepremierului Viorel Ștefan a anunțat că decizia de a plăti salariile până vineri, cu cel puțin 4 zile mai devreme decât de obicei, ar urma să fie oficializată astăzi, în ședința de Guvern.

De fapt, jumătate de Guvern a anunțat acest lucru. Premierul Viorica Dăncilă a dat asigurări, marți, că salariații își vor primi banii înainte de Paște.

„Salariile vor intra săptămâna aceasta, înainte de Paște, pensiile, nu. De obcei pensiile se dau între 14 și 27 ale lunii. Dacă le dăm acum, va fi o perioadă mult prea mare până când pensionarii vor lua următoarele pensii”, a spus Viorica Dăncilă.

Și ministrul Finanțelor a precizat, săptămâna trecută, că salariile celor peste un milion de bugetari s-ar putea da mai devreme în luna aprilie, înaintea Sărbătorilor de Paște. „Nu putem priva niciuna dintre categorii”, a declarat Teodorovici 

De ce nu se dau de fapt pensiile înainte de Paște. Motivul invocat de Dăncilă 

Guvernul lua inițial în calcul să plătească înainte de Paște și pensiile. Deocamdată, însă, doar pensionarii din Ministerul de Interne au această certitudine. În cazul lor plățile se vor face începând de joi, a anunțat ministrul Carmen Dan, într-o postare pe Facebook.