MENIU

Acuzații la adresa lui Sabin Orcan

Evenimentul Zilei publică un schimb de mesaje între Ion Cristoiu şi Sabin Orcan. Articolul dezvăluie încercările lui Orcan, fost jurnalist la România Liberă, de a-i convinge pe alţi colegi de breaslă să pledeze în favoarea lui Alexander Adamescu. Sabin Orcan dorea ca fostul său patron să fie considerat o victimă a abuzurilor DNA. În acest scop, l-a invitat pe Ion Cristoiu la Londra, pentru a susţine în faţa instanţei că DNA face poliţie politică.

Simona Ionescu, redactor-şef la Evenimentul Zilei scrie într-un editorial despre discuţia dintre Ion Cristoiu şi Sabin Orcan din 2016. Atunci, Orcan pregătea, cu avocații din Londra, o campanie despre cum s-a cerut arestarea lui Alexander Adamescu. Tot atunci l-a invitat pe Cristoiu la o cafea. 
 
"Ion Cristoiu mi-a povestit: Orcan m-a rugat să merg la Londra și să susțin în fața instanței ce știu despre modul în care a acționat DNA în cazul Adamescu. Dorea să pledez pe ideea pe care o susținusem în editorialele mele, că DNA face poliție politică. Inițial, am acceptat. (...) Apoi, i-am zis că nu mai merg la Londra, că pierd prea mult timp. M-a rugat atunci să scriu un text despre situația lui Adamescu și să-l citesc în fața unei camere video. Iar într-o zi mi-a trimis pe mail un text în care avocații îmi dădeau indicații despre ce să spun. Așa cevaaa… Mi-am dat seama că Orcan este, de fapt, agentul de influență al lui Adamescu și, cu maximă ipocrizie, voia să critic eu DNA ca să pozeze el în jurnalist care apără DNA", 
relatează redactorul-şef al cotidianului. 
 
 

Mai multe articole despre:
EVZ editorial Sabin Orcan