MENIU

Să-l ajutăm pe Alex să trăiască!

În loc să își facă planuri de viitor, un adolescent din Cluj se luptă să trăiască. Alex are 18 ani și suferă de o formă agresivă de cancer. A făcut tratament, dar starea lui s-a agravat și maladia s-a extins. Băiatul mai are o șansă reală de supraviețuire dacă va ajunge într-o clinică din Germania. 

Alex a primit diagnosticul crunt în urmă cu doi ani, când medicii i-au găsit o tumoră în spatele ochiului stâng.

”Prima fază... a venit de la școală, ochiul era roșu, inflamat și am mers la Urgențe cu el și a zis că are o conjunctivită, că nu este nicio problemă, mi-a dat tratament de acolo. A fost operat și după ce a făcut biopsia acolo a zis că boala este gravă”, a povestit mama lui Alex.

Băiatul a aflat că are o formă gravă de cancer. A făcut tratament în Cluj, dar boala s-a agravat și mai mult și i-au apărut metastaze pe coloană. După mai multe ședințe de radioterapie și citostatice, părinților li s-a recomandat să meargă cu Alex la București. Aici, li s-a spus că tratamentul a fost prea agresiv și că băiatul are o șansă reală doar dacă va ajunge la o clinică din Germania, unde există un tratament inovator cu protoni.

”S-a uitat la hârtii, s-a uitat la băiat, și-a făcut cruce, s-a uitat la hârtii și i-a spus secretarei lui în limba engleză că, tradus în românește, băiatul meu a fost intoxicat cu citostatice și raze”, a spus tatăl lui Alex.

Alex este un luptător, iar prietenii au încredere că va ieși învingător cu ajutorul lor.

”Tot timpul când aveai nevoie de el te ajuta. Tot timpul era plin de energie. Toți ne-am hotărât, pentru că un asemenea prieten nu ai cum să nu îl ajuți”, spune un prieten de-ai lui Alex.

”Este un om extraordinar, rareori se mai găsește așa, pentru că știe să ajute un prieten, este întotdeauna alături, are sfaturi extraordinare și acum avem ocazia să îi returnăm favoarea”, mărturisește un alt amic al său.

Alex poate fi vindecat, iar voi, puteți ajuta să se întâmple acest lucru. Donați în cele două conturi deschise pe numele tatălui său, în lei și în euro.

Contul în lei este RO71BTRL01301201M75397XX, iar cel în euro: RO54BTRL06704201M75397XX.


Mai multe articole despre:
donaţii cancer Alex