MENIU

S-a dat startul maratonului de vaccinare din București. Sute de persoane, la coadă

Coadă la Sala Palatului. Foto: captură Realitatea Plus

Vineri, la ora 16:00, s-a dat startul maratonului de vaccinare în Capitală. Oamenii s-au așezat la coadă înainte ca centrele să fie deschise. Cei care vor să se imunizeze o pot face doar cu buletinul, fără programare, la Sala Palatului și la Biblioteca Națională, până luni. 

Echipe medicale formate din aproximativ 1.200 de voluntari vor vaccina 24 de ore din 24, cu serul Pfizer. Dintre aceștia, 260 sunt medici, 300 asistenţi medicali, 135 rezidenţi şi 500 studenţi.

La Sala Palatului sunt organizate 40 de cabinete de imunizare, iar la Biblioteca Naţională, zece.

Unul dintre medicii care va administra serul anti-Covid vineri este Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

De la 18:00, la Sala Palatului va fi prezent și Florin Cîțu, pentru a susține campania de vaccinare. Premierul a anunțat că numărul românilor imunizați a depășit 3,5 milioane și a transmis că ”suntem din ce în ce mai aproape de revenirea la normalitate”. 

În cadrul evenimentului vor fi şi momente muzicale de pian şi vioară şi vor fi prezenţi sportivi, artişti, dar şi alte vedete. 

Cu ocazia maratonului de vaccinare, circulaţia autobuzelor pe liniile 104, 117, 178, 300, 313 şi 368 va fi extinsă şi pe parcursul nopţii.

Mai multe articole despre:
maraton vaccinare bucuresti