MENIU

S-a aflat de ce a murit Alexandru Socol, nelipsit de la protestele #REZIST. Mesajele de rămas bun de la cei care l-au cunoscut

Alexandru Socol, unul dintre cei mai activi protestatari #REZIST din Piața Victoriei, a fost găsit mort duminică. Anunțul a fost făcut de fratele acestuia. Potrivit primelor cercetări, tânărul de 33 de ani s-ar fi sinucis. 

 

Mesajele de condoleanțe ale celor care l-au cunoscut curg pe paginile de Facebook. 

„Ai spus întotdeauna că ești un om și atât, dar ai fost mult mai mult, dragă Alex, și ne vei lipsi! Ai fost mereu discret și de ajutor. Tot timpul având grijă de alții și prea puțin de tine. Drum lin și mulțumesc pentru tot ce m-ai învățat, om bun”, a scris fratele său.

Florina Presadă, parlamentar USR, a spus că el suferea de depresie.

„Era omul din spatele aparatului de fotografiat, omul care te făcea să zâmbești și te încărca cu energie fix atunci când credeai că nu mai poți. (...) Alex s-a dus pentru că nu am reușit, noi toți cei care l-am cunoscut, să îi oferim ajutorul de care avea nevoie. Depresia e grea, te duce în hău, dar e o boală care se tratează. (...) Îmi pare rău, Alex, că nu te-am putut ajuta! Iartă-ne tu pe noi!", a scris Florina Presadă.

Familia nu a dat detalii despre împrejurările și motivul dispariției acestuia.

Alexandru Socol a fost unul dintre cei mai activi protestatari din Piața Victoriei începând cu anul 2017, de la celebra OUG 13, dar și înainte, la protestele organizate pentru salvarea Roșia Montană. 

Fotograful #REZIST și membru al ONG-ului „Corupția ucide”, Alexandru Socol a fost nelipsit de la protestele organizate în ultimii trei ani.

În amintirea sa, cele două organizații au strâns într-un clip video momentele cele mai importante cu Alexandru Socol la acțiunile #REZIST.