MENIU

Rușii au dat iama în bârlogul de lux al lui Prigojin. Au găsit PERUCI, pașapoarte false, arme și munți de bani

Evgheni Prigojin . Foto: Profimedia

Autoritățile din Rusia au publicat noi imagini din casa și cabinetul lui Evgheni Prigojin, semn că țarul de la Kremlin continuă vânătoarea împotriva liderului Wagner. Perchezițiile au scos la iveală noi detalii despre personalitatea acestuia. Printre munti de bani, arme și lingouri de aur, Prigojin ascundea și pașapoarte false și peruci, ca și când s-ar fi pregătit de o fugă sub acoperire.

De asemenea, imaginile din casa lui Prigojin arată luxul în care se lăfăia șeful grupării Wagner, demn de un veritabil oligarh rus. 

Într-unul dintre dulapurile casei, au fost găsite peruci de diferite culori, o barbă și o mustață, în altul - pașapoarte false cu numele Prigojin, dar cu o fotografie diferită. Într-un alt pașaport era exact situația opusă: o fotografie a lui Prigojin, dar cu un nume diferit.

Izvestia a aflat că cel puțin două dintre persoanele indicate în pașapoarte sunt persoane reale. Unul dintre bărbați se numește Dmitri Geiler. El a refuzat să comenteze o utilizare atât de neobișnuită a datelor sale personale, explicând reporterilor că nu este interesat de situația respectivă. Un alt „identificat” pe documente false este Vladimir Bobrov, care a reacționat agresiv la apelul corespondentului publicației, adăugând că nu va spune nimic.

Tot în interiorul locuinței șefului Wagner, pe care a transformat-o într-o adevărată fortăreață, se afla un cabinet medical personal, care amintește de un spital cu drepturi depline, iar afară, pe gazonul din apropierea casei, era un elicopter personal.

În plus, anchetatorii  au identificat munți de bani - cel puțin 500.000 de dolari în pachete strânse împăturite într-o geantă obișnuită. Bancnotele euro au fost ambalate separat. S-au găsit și aproximativ 5 kg de lingouri de aur.

Anterior, pe 5 iulie, s-a raportat că în timpul perchezițiilor la fondatorul Wagner PMC, ale căror filmări au apărut la dispoziția Izvestiei, au fost găsite și arme și cartușe pentru aceasta.

În cadrul unei percheziții anterioare, desfășurată la biroul lui Prigojin din Sankt Petersburg, pe 24 iunie, au fost găsite cutii cu o sumă mare de numerar. Pe 4 iulie s-au găsit 10 miliarde de ruble și echipamentele au fost returnate la birou și la Centrul Wagner.

Pucistul Prigojin, mesaj cu bătaie lungă pentru Putin - Ce promite după lovitura de stat eșuată din ascunzătoarea sa

O tentativă de rebeliune armată a conducerii Wagner împotriva autorităților ruse și a conducerii Ministerului rus al Apărării a avut loc pe 23 iunie. În dimineața zilei de 24 iunie, președintele rus Vladimir Putin s-a adresat rușilor și a promis că va face totul ca sa apere țara.

În aceeași zi, liderul belarus Alexander Lukașenko, de comun acord cu omologul său rus, a purtat negocieri cu conducerea grupului de mercenari. Părțile au ajuns la un acord cu privire la inadmisibilitatea declanșării unui „masacrul sângeros” pe teritoriul Federației Ruse. După aceea, a fost adoptată o variantă acceptabilă de rezolvare a situației cu garanții de securitate pentru angajații Wagne, iar Prigozhin a primit dreptul de a pleca pe teritoriul Belarusului.

Pe 6 iulie, Lukașenko a anunțat că fondatorul Wagner PMC nu se afla în țară. Potrivit informațiilor liderului belarus, luptătorii lui Prigojin se află în taberele lor, iar el se află acum la Sankt Petersburg.

Putin a căzut în capcana lui Prigojin? Liderul rus s-a dat de gol că a finanțat armata de mercenari Wagner