MENIU

Rusia va da un „răspuns adecvat” pentru expluzarea unui diplomat de la ambasada din România

Ambasada Rusiei din București

După ce România a declarat „persona non grata” un angajat al ambasadei Rusiei de la București, Kremlinul a anunțat că va da un „răspuns adecvat” Bucureștiului. 

Rusia va răspunde deciziei României de a declara persona non grata un diplomat al ambasadei ruse la București, a declarat Ministerul rus de Externe pentru TASS.

"Rusia va da un răspuns adecvat", a declarat departamentul diplomatic rus.

Vă reamintim că autoritățile române au decis declararea persona non grata pe teritoriul României a unui diplomat din cadrul Ambasadei Federației Ruse la București, pentru activități care contravin prevederilor Convenției de la Viena din 1961 privind relațiile diplomatice, anunță, vineri, MAE,

Tensiuni diplomatice între România și Rusia. Un diplomat rus a primit interzis pe teritoriul țării noastre

Acțiunea MAE apare în contextul în care un bărbat a fost arestat preventiv pentru că, în ultimii doi ani, a spionat obiective militare românești sau aparținând NATO amplasate în proximitatea municipiului Tulcea și a trimis informații și fotografii către diplomați din cadrul Ambasadei Federației Ruse la București.

Ce spune SRI despre caz

„În urma acțiunilor specifice ale Serviciului Român de Informații, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus, la data de 23.05.2024, reținerea unui cetățean român, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trădare.

Începând cu anul 2022, cetățeanul român a colectat informații cu caracter militar și a fotografiat tehnică militară de luptă și deplasarea personalului în proximitatea unor obiective militare românești sau aparținând NATO, amplasate pe teritoriul României. Informațiile colectate au fost transmise către diplomați din cadrul Ambasadei Federației Ruse la București”, a transmis SRI într-o comunicare.

Mai multe articole despre:
rusia romania diplomat expulzat